Pirminiais duomeminis, lyjant lietui sunkvežimio vairuotojas nesuvaldė sunkiasvorės transporto priemonės ir rėžėsi į kelio atitvarą. Laimei, vilkiko vairuotojas sužeidimų išvengė.

Dėl eismo įvykio sutriko eismas magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda 100 km, ties tiltu per Nerį Klaipėdos kryptimi.

Lietuvos kelių direkcija informuoja, kad susidariusi 5 kilometrų transporto priemonių spūstis.

Kol vilkikas DAF buvo vaduojamas, kuriam laikui eismas magistralėje buvo visiškai uždarytas. Spūstys nusidriekė ir aplinkinėse Kauno gatvėse.

Ši magistralės vieta - itin avaringa. Šioje vietoje yra įvažiavimas į magistralę iš Jonavos gatvės. Magistralėje yra greitėjimo juosta, tačiau neretai vairuotojai nespėja persirikiuoti į pirmą eismo juostą, arba iškart neria į magistralę, taip sukeldami avarinę situaciją. Kita vertus, šioje magistralės atkarpoje leistinas greitis (80 km/val.) gana dažnai viršijamas.

Vilkiko vairuotojas aiškino, kad prieš jį iš greitėjimo juostos staiga išvažiavo automobilis, o neturėdamas kur dėtis vilkiko vairuotojas metėsi į dešinę ir rėžėsi į atitvarus. Laimei, šie smūgį atlaikė ir vilkikas nenugarmėjo nuo šlaito.

Šiek tiek po 10 val. vilkikas buvo patrauktas ir atnaujintas eismas antra eismo juosta.