Įteikti pranešimai apie įtarimus vyriausiajai patrulei E. Č. (tarnybos stažas - 5 metai) ir patruliui R. K. (tarnybos stažas - 23 metai), praneša Vilniaus apskrities policija.

Pareigūnai įtariami tuo, kad liepos 29 d., apie 11 val., Vilniuje, Paneriškių gatvėje, iš krovininio automobilio vairuotojo pareikalavo kyšio už jo nepatraukimą administracinėn atsakomybėn dėl galbūt padaryto administracinio teisės pažeidimo (nepaklusimas reikalavimui sustabdyti transporto priemonę arba pasitraukimas iš eismo įvykio vietos).

Be to, Imuniteto skyrius atlieką ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo, sukurstymo piktnaudžiauti ir dokumentų klastojimo. Praėjusią savaitę įteikti pranešimai apie įtarimus bei paskirtos kardomosios priemonės Vilniaus aps. VPK KPV 2-os kuopos 1-ojo būrio specialistui T. V. ir Ukmergės miesto gyventojui V. B.

Pareigūnas įtariamas padėjęs išvengti administracinės atsakomybės dėl Ukmergės miesto gyventojo galbūt padaryto administracinio teisės pažeidimo (nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 50 kilometrų per valandą).

Ikiteisminius tyrimus kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokurorai.