24 metų Miroslavo seniūnijos gyventojas D. K. buvo sulaikytas po to, kai į policijos pareigūnus prieš dvi savaites kreipėsi 50 metų moteris. Ji tikino, kad einant gatve, ją iš nugaros užpuolė ir vulgariai lietė nepažįstamas sportiškos išvaizdos vyras.

Po to buvo gauti dar trijų moterų pranešimai apie tokiu pat būdu priekabiavusį užpuoliką.

Įtariama, kad D. K. gatvėse užpuolė keturias moteris.

Motina jau klausė D. K., kodėl jis taip elgėsi. Sūnaus atsakymas – „nežinau“. Pasak motinos, galbūt sūnui reikalinga psichologo konsultacija, šiuo metu jis kaip nesavas – kartais žiūri į vieną tašką, tyli.

Moteriai vaikai niekuomet nekėlė problemų, visi buvo auklėjami pavyzdingai. Ji negali patikėti, kad jos sūnus gali būti įtariamuoju. Tikisi, kad įsivėlusi klaida, nesusipratimas. Galbūt D. K. buvo su kuo nors susilažinęs? – spėliojo moteris.

„Kad pakalbintų jaunesnę, tai dar suprantama. Bet kad užkabinėtų penkiasdešimtmetes – neįtikėtina. Juk jis jaunas vyras. Turi žmoną“, – stebėjosi moteris.

Motinos teigimu, D. K. negalėjo taip elgtis būdamas neblaivus – jis negirtauja.

Apie įtariamąjį nieko blogo negali pasakyti ir jį pažįstantys žmonės. Miroslavo seniūnijos gyventojai apibūdino D. K. kaip tvarkingai auklėtą vyrą, nekėlusį problemų kaimo gyventojams.

„Jo tėvai tvarkingi, negirtaujantys, labai rūpinosi savo vaikais. Visi buvo prižiūrėti. Pavyzdinga šeima. Ir dabar vaikai atvažiuoja, padeda tėvams dirbti ūkio darbus. Netikiu, kad D. K. galėjo taip padaryti. Gal jį kas pakišo. Tai tikrai ne jis“, – pasakojo D. K. tėvų kaimynė.

Šiuo metu vyras dirba vienoje Alytaus įmonėje. Jo motinos teigimu, žmona nuo vyro nenusigręžė, sunkiu metu jį palaiko.

Policijos pareigūnai ir toliau tiria įvykio aplinkybes. Vyriškiui skirta kardomoji priemonė – raštiškas pasižadėjimas neišvykti.