Vilniaus apygardos teismas penktadienį paskelbė, kad 33 metų Irina Š. padarė jai inkriminuojamą nusikalstamą veiką – teisėjas Artūras Pažarskis nutarė nuteistajai skirti 3 metų laisvės atėmimo bausmę.

Priimdamas nuosprendį teisėjas pabrėžė, kad nuteistajai būtina skirti realią laisvės atėmimo bausmę, nes tik taip bus įgyvendintas teisingumas.

Be to, teismas uždraudė nuteistajai bendrauti su savo dukra – ji, kaip ir kiti mažamečiai, šiuo metu gyvena su tėvu. Tiesa, su juo ir kitais vaikais moteriai leidžiama susitikti, bet uždrausta artintis prie namų, kur gyvena nukentėjusioji.

Iš nuteistosios teismas Valstybinei ligonių kasai priteisė 15 905 Lt – tiek kainavo mažametės mergaitės gydymas.

Bylos duomenimis nustatyta, kad motina savo mažametę dukrą sumušė praėjusių metų 13-ąją – mergytė buvo atvežta į ligoninę vėlai vakare. Jai konstatuoti galvos skliauto bei blauzdikaulio lūžiai, daugybiniai kūno sumušimai, kirstinės žaizdos kaktoje, viršutinės lūpos bei gomurio sužalojimai.

Dėl labai sunkių sužalojimų ji buvo pervežta į į Vilniaus ligoninę.

Nusikaltimą motina padarė būdama neblaivi (1,17 promilės), tuo metu ji taip pat laukėsi vaikelio. Po šio įvykio jai buvo uždrausta artintis prie savo vaikų, todėl moteris apsigyveno laukuose palapinėje.

Socialiniai darbuotojai yra sakę, kad moteris atsisakė bet kokios siūlomos pagalbos – tiek laikinos pastogės, tiek psichologinės pagalbos.

Bylą nagrinėjant teisme Irina Š. nepripažino, kad mušė savo mažylę dukrą, tačiau kai kurie liudytojai nurodė, jog moteris savo dukros nemylėjo nuo pat gimimo.

Paaiškėjo, kad prieš mažametę motina smurtavo net kelis mėnesius.

Vilniaus apygardos teismo nuosprendis dar negalutinis, jį bus galima skųsti apeliacine tvarka. Nuteistoji ir jai atstovaujantis advokatas žurnalistams sakė, kad šia teise pasinaudos, nes esą vaiką galėjo sužaloti kiti asmenys.