Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai informuoja, kad pirmadienį sostinėje sulaikė keturis automobilius, kuriuos traukiniu mėginta išgabenti į Tadžikiją. Įtariama, kad automobiliai gali būti vogti, jų vertė, preliminariais duomenimis, – apie pusė milijono litų.

Gegužės 5 dieną Vilniaus teritorinės muitinės Vaidotų geležinkelio posto pareigūnams buvo pateikti dokumentai dešimties automobilių išgabenimui iš Lietuvos į Tadžikiją.

Atlikę krovinio rizikos įvertinimą, muitininkai, į pagalbą pasitelkę Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnus, nusprendė mašinas detaliai patikrinti – ne paslaptis, kad į Tadžikistaną per Lietuvą nuolat mėginama išvežti vogtus automobilius. Patikrinus paaiškėjo, kad muitininkų įtarimai gali būti pagrįsti. Įtariama, kad bent keturių automobilių – „BMW X5“, BMW X6“, „Land Rover Range Rover“ ir „Lexus“, duomenys pateiktuose dokumentuose suklastoti. Pareigūnų manymu, šie automobiliai gali būti vogti – suklastoti tiek visureigių identifikavimo numeriai, tiek duomenys apie jų komplektaciją ir realią vertę. Todėl visi keturi visureigiai, kurių vertė siekia apie pusę milijono litų, buvo sulaikyti.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos (LR BK 199 str. 1d.) ir nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo (LR BK 189 str. 2 d.).

Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras.