Baudžiamojoje byloje dėl penkių sužalotų žmonių, kurių trys - policijos pareigūnai, ikiteisminį tyrimą vykdantis prokuroras Sigitas Jankauskas sakė matęs pagrindo išskirti administracinę bylą už pabėgimą iš įvykio vietos.

A. Tumėno advokatas teismą įtikinėjo, kad to padaryti nebuvo galima, nes ikiteisminis tyrimas baudžiamojoje byloje spalio 8 dieną buvo atnaujintas vieno nukentėjusiojo advokato prašymu.

Buvęs garsios advokatės S. Proninos žentas, prokuroro nuomone, už pabėgimą iš įvykio vietos, turi atsakyti administracine tvarka.

„Pažeidimas inkriminuotas tas, kad Arnas Tumėnas pasišalino į eismo įvykio vietos. Tirdamas baudžiamąją bylą, aš vertinau visas aplinkybes, ir nutariau nutraukti šioje dalyje tyrimą. Taip pat iškelti administracinę bylą už pasišalinimą iš įvykio vietos“, – sakė teisme prokuroras.

Anot prokuroro, A. Tumėnas po avarijos paliko sužalotus žmones be pagalbos. Dėl to teismas turėtų jį nubausti.

Teismui paklausus, ar A. Tumėnas supranta dėl jo jis yra teisme, vyras ėmė gintis dėl pabėgimo.

„Nesupratau, aš kaip ir nepabėgau“, – teisme pareiškė A. Tumėnas.

„Mes prašome šios administracinės bylos nagrinėjimą stabdyti, kol bus užbaigtas ikiteisminis tyrimas baudžiamojoje byloje. To nepadarius, mes galime patekti į keblią padėtį. Jei teismas išnagrinėja bylą, skiria baudą, o paaiškėja, kad byla turi būti kitaip kvalifikuota“, – kalbėjo Romualdas Mikliušas.

Anot advokato, spalio 8 d. prokuroro sprendimu atnaujintos bylos pabaigos jie dar nematė ir nežino kaip pasisuko papildomas vieno nukentėjusiojo patirtų sužalojimų tyrimas. Be to, advokatas nurodė, kad prokuroras, perdavęs teismui administracinę bylą, nenurodė kokie Kelių eismo taisyklių pažeidimai buvo padaryti.

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas nusprendė, kad byla turi būti ne nutraukta ar sustabdyta, o sugrąžinta prokurorui, kad jis papildytų įvykio aplinkybes ir Kelių eismo taisyklių pažeidimus, kurie buvo padaryti.

Garsios advokatės duktė po balandžio mėnesį įvykusios avarijos buvo Geležinio Vilko gatvėje. Nors moteris išsiskyrusi su A. Tumėnu, dar bendrauja.

A. Tumėno avarijos vietoje jau nebuvo. Palikęs savo „Mercedes Benz S320“ ir girtą keleivį jame, A. Tumėnas pabėgo.

Avarijos kaltininkas atsirado tik praėjus kelios dienoms ir sakė, kad kad ji pats nesuprato kas įvyko ir nieko neprisimena, tačiau tvirtina, kad nebuvo girtas.

Per avariją A. Tumėno „Mercedes Benz S320“ trenkėsi į stovintį policijos patrulių automobilį ir sužalojo tris pareigūnus.

Per avariją sudaužytas ir „Mercedes-Benz E280“, kuris stovėjo greta policijos mašinos. Nukentėjo šio automobilio vairuotojas ir keleivė.

A. Tumėno advokatas sakė, kad jie bando derėtis su nukentėjusiais žmonėmis, kad jie nesiektų didelių išmokų už patirtus sužalojimus. Anot R. Mikliušo, sužalojimai nedideli, todėl tie pareigūnai, tiek kiti nukentėjusieji turėtų pasitenkinti ne daugiau 5-10 tūkstančių litų siekiančiomis išmokomis. R. Mikliušo teigimu, nė vienas žmogus nepatyrė lūžių, sunkių sužalojimų, tad esą pateikti ieškiniai nepagrįsti.