Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo teisėja Nijolė Žimkienė pradėjo nagrinėti 27 metų A. Tumėnui surašytą administracinio teisės pažeidimo protokolą dėl pasišalinimo iš eismo įvykio, kai buvo sužaloti penki asmenys. Protokolą vilniečiui surašė ikiteisminį tyrimą dėl eismo įvykio kontroliuojanti prokuratūra.

A. Tumėnui atstovaujantis advokatas Romualdas Mikliušas teigia, kad susidarė ganėtinai įdomi situacija, nes baudžiamąją bylą teismui ketinusi perduoti prokuratūra prieš savaitę atnaujino ikiteisminį tyrimą, konstatuodama, jog gali keistis pareigūnų sužalojimo laipsnis.

„Situacija gali keistis“, - pabrėžė advokatas. Tiesa, jis kol kas negalėjo pateikti prokuroro nutarimo, todėl teismo prašė duoti laiko.

Teisėja N. Žimkienė šį prašymą patenkino ir ikiteisminio tyrimo pareigūnų nutarimo dėl tyrimo atnaujinimo A. Tumėno byloje lauks iki trečiadienio. Tuomet vėl bus sprendžiama, ar nagrinėti administracinio teisės pažeidimo bylą.

Bylos duomenimis, balandžio mėnesį „Mercedes Benz S320“ automobiliu Geležinio Vilko gatve važiavęs A. Tumėnas trenkėsi į stovintį policijos patrulių automobilį ir sužalojo tris pareigūnus. Per avariją sudaužytas ir „Mercedes-Benz E280“, kuris stovėjo greta policijos mašinos. Nukentėjo šio automobilio vairuotojas ir keleivė.

Pas policijos pareigūnus tik po kelių dienų su advokatu atvykęs garsios advokatės žentas tikino, kad per avariją nebuvo girtas. Gauti duomenys iš medikų pareigūnams abejonių dėl girtumo neišsklaidė.