Tiesa, birželį 27-ąjį gimtadienį švęsiantis vyras tuomet baudžiamosios atsakomybės išvengė – jam pavyko susitaikyti su avarijoje žuvusio draugo šeima. A. Tumėnui iškeltą baudžiamąją bylą nutraukė prokuratūra.

Nutarime nutraukti tyrimą buvo konstatuota, kad A. Tumėnas padarė neatsargų nusikaltimą – eismo įvykio metu buvo blaivus. Kadangi jis susitaikė su nukentėjusiaisiais, prokuratūra bylą nutraukė. Be to, įvykio metu sunkiai buvo sužalotas ir jį vairavęs A Tumėnas.

A. Tumėnas yra advokatės S. Proninos žentas – nors vyras oficialiai yra nutraukęs santuoką su teisininkės dukra, tačiau ir vėl kartu su ja gyvena.

A. Tumėno dėdė Raimondas Tumėnas buvo Ukrainos sulčių gamintojos „Sandora“ akcininkas, jis – vienas sėkmingiausių Lietuvos investuotojų Ukrainoje.

A. Tumėno advokatas Romualdas Mikliušas sakė, kad įtariamasis neigia, kad su draugais praėjusį šeštadienį dalyvavo lenktynėse.

„Jis apie lenktyniavimą nekalba, nepripažįsta tokio fakto, jis teigia, kad važiavo greitai – greičiau negu leidžiama, ir važiuojant antra eile prieš jį važiavę automobiliai pradėjo staiga stabdyti (dabar aišku kodėl – visi pamatė sustojusį policijos automobilį) ir matydamas, kad negalės išvengti susidūrimo su priešais stovinčiu automobiliu, metėsi į pirmą juostą ir nesuspėjo net sustabdyti, kai atsitrenkė į ten stovėjusį policijos automobilį“, – A. Tumėno versiją dėstė advokatas R. Mikliušas.

Jo teigimu, A. Tumėnas negali paaiškinti, kodėl pasišalino iš eismo įvykio vietos. „Jis aiškina, kad neatsimena šitų aplinkybių – po smūgio apskritai nieko neatsimena“, – patikino R. Mikliušas.

Kaip jau DELFI skelbė, A. Tumėnas į policijos pareigūnų akiratį pakliuvo praėjusį šeštadienį, kai vienas paskui kitą į avarijas pakliuvo du policijos patrulių automobiliai bei buvo sužaloti trys pareigūnai ir du civiliai asmenys.

Pirmasis policijos automobilis į avariją pateko Geležinio Vilko gatvėje, ties M. Romerio universitetu 18.02 val. Čia susidūrė du „Mercedes Benz“ automobiliai ir policijos patrulių mašina. Eismo įvykio metu buvo sužaloti trys pareigūnai, nukentėjo ir „Mercedes Benz“, į kurį trenkėsi policijos mašina, vairuotojas ir keleivė.

Patruliai buvo sustabdę „Mercedes“ – tuo metu aiškinosi su vairuotoju, kai į policijos automobilį trenkėsi kitas „Mercedes“, vairuojamas A. Tumėno. Tada policijos mašina rėžėsi į sustabdytąjį „Mercedes“ ir šis nulėkė maždaug 100 metrų. Avarijos kaltininkas, metęs automobilį, pabėgo.

Pasak liudininkų, avariją sukėlęs „Mercedes“ vairuotojas lenktyniavo, kitas automobilis nuvažiavo toliau, bet netrukus grįžo ir sustojo netoliese. Sudaužytame „Mercedes“ liko keleivio vietoje miegojęs automobilio savininkas Mantas Petryla ir mergina. Automobilio savininkas yra gerai žinomas policijos pareigūnams – jo pavardė buvo minima keliose itin pagarsėjusiose bylose. Tiesa, jo kaltės įrodyti nepavyko.

A. Tumėnas savo kaltę pripažįsta, tačiau neigia, jog vairavo neblaivus. Pareigūnai yra paėmę jo kraują ir laukia tyrimų rezultatų, kurie jo teiginius turėtų patvirtinti arba paneigti. Be to, bus tiriama, ar A. Tumėnas nebuvo apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų.