Išaiškinta, kad įtariamasis turėjo 6 mln. 400 tūkst. litų kainuojantį namą ir 20 arų žemės sklypą Svajonių g., Vilniuje, ir už 700 tūkst. litų buvo įsigijęs sostinės centre esančias negyvenamas patalpas. Nustatyta, kad E. K. turėjo ir automobilį „Mercedes Benz C220“, kuris buvo pirktas už 50 tūkst. litų, praneša FNTT.

Tyrimo metu paskaičiuota, kad advokato padėjėju dirbantis įtariamasis pats neturėjo ir neturi pakankamai pajamų įsigyti daugiau nei 7 mln. 150 tūkstančių litų vertės turtui, nes tuo laikotarpiu jo pajamos tesiekė apie porą tūkstančių litų per mėnesį.

Generalinės prokuratūros prokuroras laikinai apribojo E. Karaliaus nuosavybės teises į 7 mln. 150 tūkst. litų vertės nekilnojamąjį turtą. Surašius kaltinamąjį aktą baudžiamoji byla perduota į Vilniaus miesto 1-ą apylinkės teismą.

Baudžiamasis kodeksas nustato, kad asmuo, turėjęs nuosavybės teise didesnį negu 500 MGL vertės turtą, kuris negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

E. Karalius advokato padėjėju dirba nuo 2006-ųjų Vilniaus 1-ojoje advokatų kontoroje.

Jo tėvas V. Karalius, kuris kalėjo ir atliko bausmę, vėl buvo sulaikytas pernai balandžio pradžioje. V. Karalius vėl įkliuvo dėl kontrabandos. Kartu su juo buvo sulaikyti ir jo bendrininkai.

Organizuota kontrabandininkų grupuotė valstybei įtariama padariusi apie 11 milijonų litų žalos.