Šio teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Nuosprendžiu ekskunigui skirta pustrečių metų laisvės atėmimo bausmė. Remiantis amnestijos įstatymu, neatliktoji jos dalis sumažinta penktadaliu.

1999-ųjų gegužę R.Jakutis buvo suimtas ir beveik keturis mėnesius praleido Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime. Šį laiką teismas įskaitė į bausmės laiką, todėl pataisos namuose nuteistasis iš viso turės praleisti 1 metus ir 8 mėnesius.

"Ar bausmė skirta, kad žmogus kentėtų, ar kad pasitaisytų?", - po nutarties paskelbimo kalbėjo buvęs kunigas, dabar dirbantis redaktoriumi laidas kuriančioje firmoje "Kolibris".

Iš R.Jakučio 21 civiliniam ieškovui priteista 3 mln. 425 tūkst. 573 litai. Aukščiausiojo Teismo posėdyje dalyvavęs R.Jakutis tikino, kad visomis išgalėmis stengsis dirbti ir atiduoti skolas.

Nuo 1994 metų balandžio iki 1997 metų pradžios tuometinis Nemenčinės parapijos administratorius R.Jakutis iš bankų, įmonių ir privačių asmenų skolinosi dideles pinigų sumas.

Jis nuosprendžiu pripažintas pasisavinęs Vyriausybės skirtas lėšas. 1995 metais Socialinės apsaugos ir darbo ministerija į tuometinį banką "Hermis" pervedė 100 tūkst. litų senelių ir vaikų namų statybai. Šiuos pinigus R.Jakutis iš banko paėmė grynais ir iššvaistė.

Laisvės atėmimo bausmė R.Jakučiui skirta už šį nusikaltimą ir už tai, kad iš kelių asmenų Vilniuje pirko vertingus paveikslus, tačiau nei pinigų, nei paveikslų negrąžino.

Parengtinio tardymo metu buvusiam kunigui buvo ikriminuota ir daugiau nusikaltimų. Dėl kai kurių nusikaltimų nuo bausmės jis buvo atleistas suėjus patraukimo baudžiamojon atsakomybėn terminui.

"Jis bandė įgyvendinti gerus tikslus, bet jam ne viskas pavyko", - teismui sakė nuteistojo advokatas Romualdas Mikliušas.

Ekskunigui nuosprendis buvo skelbiamas tris kartus.