Prokuratūros manymu, R.Jakutis bausmę turėtų atlikti sustiprinto režimo pataisos darbų kolonijoje, turi būti konfiskuotas visas jo turtas ir 2 metus uždrausta dirbti vadovaujantį darbą finansų srityje.

Lietuvos Vyriausybei, bankams, įvairiems asmenims ir bendrovėms R.Jakutis yra skolingas milijonines sumas ir skolos negrąžinęs iki šiol. Jis skolinosi 1994-1997 metais.

"Didžioji dalis kaltinimų R.Jakučiui teisme pasitvirtino, tačiau dėl dalies kaltinimų jis turėtų būti išteisintas", teismo posėdyje sakė Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros Valstybinio kaltinimo skyriaus prokurorė Nijolė Bareikienė.

R.Jakučio byloje yra 60 įvairių nusikaltimų epizodų. Dėl 17 epizodų prokurorė N.Bareikienė išteisinti teisiamąjį dėl šių motyvų - nėra objektyvių duomenų, pagrindžiančių teisiamojo kaltumą, R.Jakučiui pinigus skolinę asmenys neturi jam pretenzijų, labdaros teikėjai nenurodė R.Jakučiui, kaip elgtis su ja, todėl su labdaringomis lėšomis jis galėjo elgtis kaip pats norėjo.

Pretenzijų R.Jakučiui neturi prieštaringos reputacijos verslininkas Igoris Šifrinas. Apklausiamas teisme I.Šifrinas teigė, kad R.Jakutis jo neapgavo.

"Jeigu sako neapgavo, vadinasi nėra nusikaltimo", padarė išvadą prokurorė.

Prokurorės vertinimu, R.Jakutis negali būti nuteistas už turtinės žalos padarymą "Lietuvos Telekomo" antrinei bendrovei "Comliet". R.Jakučiui nemokant už mobiliojo telefono ryšio paslaugas, bendrovė tiesiog galėjo blokuoti savo paslaugas. Šiai prokurorės minčiai pritarė ir teisiamojo gynėjas Romualdas Mikliušas, teigdamas, kad bylą tyrę pareigūnai kriminalizavo civilinius santykius.

Dėl dalies nusikaltimų, inkriminuotų vilnietės Jolantos Blažienės atžvilgiu, prokuratūra R.Jakutį prašė išteisinti.