Nuo 2001 iki 2007 metų ji kas savaitę išleisdavo maždaug po 25 tūkst. dolerių įvairiems pirkiniams, už kuriuos atsiskaitydavo savo kreditine kortele, o kitą pirmadienį nurašydavo pinigus iš bendrovės sąskaitos, sakė seržantas Markas Varnau iš finansinių nusikaltimų skyriaus.

Vadovybė savo vyriausiąja buhaltere visiškai pasitikėjo ir per visą tą laiką nė karto nekvietė nepriklausomo auditoriaus, kad jis patikrintų bendrovės balansą.

Buhalterės piktnaudžiavimas buvo išaiškintas atsitiktinai, kai 2008 metų vasarį bendrovė gavo pranešimą, kad panaudotas vienas „American Express“ banko čekis A. Yeomans sąskaitai apmokėti.

Už pinigus, pasisavintus iš bendrovės, moteris pirko drabužių, avalynės ir buities technikos prietaisų.

Ji paklojo ne mažau kaip 240 tūkst. dolerių 400 porų avalynės, 300 tūkst. išleido dizainerių sukurtiems drabužiams. Be to, ji nusipirko 160 rankinių, kurių kiekviena kainavo daugiau kaip 2 tūkst. dolerių.

Kad visa tai sutilptų namie, A. Yeomans, taip pat už bendrovės pinigus, viename savo namo miegamajame įrengė drabužinę su sietynu ir 32 colių televizoriumi.

A. Yeomans buvo atleista pernai; ji sutiko perduoti kompanijai savo turtą - namą, automobilius ir kita - kurį pardavusi kompanija atgavo maždaug 2 mln. dolerių.

Jos vyras „Quality Woodworks“ dirbo spintų montuotoju, bet jokiu nusikaltimu nėra įtariamas, sakė M. Varnau.