23-jų metų Mindaugas Petkus 97 kartus per mėnesį atvykdavo į Bektone (Jungtinė Karalystė) esančią „Asda“ degalinę ir kiekvieną kartą prisipildavo degalų už 70 svarų (275 litus).

Lietuvis statybininkas pasirinko šią degalinę, kadangi tai buvo viena iš nedaugelio vietų, kurioje klientai galėjo sumokėti, neįvesdami mokėjimo kortelės kodo. M. Petkus panaudojo plastikines dovanų korteles, mobiliojo telefono papildymo kortelę ir parduotuvių korteles, kad padirbtų „American Express“ klientų korteles.

M. Petkus daug kartų per dieną lankydavosi „Asda“ degalinėje, kiekvieną kartą panaudodamas vis kitą kortelę. Teisme buvo pranešta, kad policija vyrą pastebėjo vykdydama operaciją dėl padirbtų kortelių.

Po suėmimo praėjusių metų spalio mėn., pas jį buvo rasta 11 netikrų kortelių. Kiekvienos kortelės magnetinėje juostelėje buvo „American Express“ registruotų klientų informacija. Tai viena iš keleto bendrovių, nenaudojanti „Chip and pin“ sistemos.

M. Petkui buvo pademonstruota vaizdo kameromis nufilmuota medžiaga iš „Asda“ degalinės, vėliau buvo paprašyta peržiūrėti ir kitus 53 nusižengimus.

M. Petkui buvo nurodyta, kad jis 12 mėnesių bus stebimas ir turės atlikti 150 valandų nemokamų darbų.

Taip pat jam buvo nurodyta sumokėti 288,40 svarų (1134,77 litų) baudą.

M. Petkus iš Greenfordo prisipažino dėl 11 kaltinimų apgavikiškais tikslais punktų ir keturių punktų dėl sukčiavimo. Jis taip pat prisipažino dėl kitų 53 nusižengimų.