Ugniagesių gelbėtojų mokyklos Praktinio parengimo skyriuje „Kibirkšties“ žaidėjos išklausė paskaitas, susipažino su ugniagesių gelbėtojų darbo specifika, įveikė kliūčių ruožą ir pačios turėjo galimybę išbandyti praktinius užsiėmimus, per kuriuos merginoms teko atlikti gelbėjimo darbus, kopti į aukštį ir net gesinti ugnį.

„Patirtis tikrai įdomi, nesitikėjome, kad ugniagesių gelbėtojų darbas reikalauja tiek daug fizinės ištvermės. Nors profesionaliai sportuojame, bet merginoms atlaikyti visus iššūkius tikrai nebuvo lengva“, – po intensyvios dienos įspūdžiais dalijosi „Kibirkšties“ puolėja L. Juškaitė.

L. Jurčiūtė pridūrė, kad ugniagesių gelbėtojų darbas turi panašumų su krepšininkių kasdienybe.

„Tiek mes, norėdamos laimėti, tiek ugniagesiai, gelbėdami gyvybes, turime dirbti komandiškai, kaip vienas kumštis. Ir kai mes tarpusavyje juokaujame, kad net menkiausia kibirkštis gali įžiebti ugnį, taigi bet kuri mergina gali mus vesti į pergalę, ugniagesių gelbėtojų darbe šis posakis turi priešingą reikšmę – mažytė kibirkštis gali sukelti didelę nelaimę“, – sakė „Kibirkšties“ gynėja L. Jurčiūtė.

Šia akcija Vilniaus „Kibirkšties“ krepšinio klubas siekė paremti ugniagesius gelbėtojus ir atkreipti visuomenės dėmesį į vis dar labai aktualią žolės deginimo problemą.

„Kasmet Lietuvoje vidutiniškai 4500 kartų ugniagesiai vyksta gesinti degančios žolės, o beveik pusė visų gaisrų atvirose teritorijose yra sukelti būtent dėl deginamos žolės. Šie gaisrai yra be galo žalingi gamtai, nes degančiose pievose sudega retos augalijos rūšys, žūsta įvairūs vabzdžiai ir gyvūnai.

Taip pat ugnis dažnai persimeta į miškus, gyventojų sodybas ir ūkinius pastatus, kasmet žūsta ir žmonės. Todėl norime kreiptis į visus ūkininkus bei paprašyti prižiūrėti savo ūkius, šienauti auginamus plotus ir taip išvengti netikėtos nelaimės. O žmonių norime paprašyti nebūti abejingais“, – sakė Ugniagesių gelbėtojų mokyklos Mokymo skyriaus viršininko pavaduotojas Donatas Jakavonis.

Pamačius, jog dega žolė, reikėtų skambinti bendruoju pagalbos telefono numeriu 112.

O kaip Vilniaus „Kibirkšties“ krepšininkėms sekėsi perprasti ugniagesių gelbėtojų darbo specifiką, galite pasižiūrėti vaizdo reportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją