Penktadienio vakarą „pelikanai“ Brukline net 29 taškų skirtumu 114:143 neprilygo „Nets“ ekipai, kuri su 9 pergalėmis ir 35 pralaimėjimais yra absoliuti lygos autsaiderė.

„Viskas buvo mėšlinai blogai – tiek mūsų nusiteikimas rungtynėms, tiek žaidimas, tiek pats treniravimas. Kamuolio judėjimas, viskas kas susiję su „Pelicans“ krepšiniu – viskas buvo tragiška, – po mačo širdo vieną skaudžiausių pralaimėjimų sezone patyręs Alvinas Gentry.

– Aš nevyniosiu žodžių į vatą, nė nesiruošiu to daryti. Tiesiog gėda, mes turime galimybę kovoti dėl vietos atkrintamosiose varžybose, tačiau vietoje to nuviliame visus – žaidžiame tragiškai ir nuliūdiname tiek save, tiek ir sirgalius.“

Tačiau po netikėtos pergalės prieš Klivlando „Cavaliers“ A. Gentry nuotaika buvo kardinaliai kitokia.

„Žinote, tokia ta NBA, todėl ir... tiesiog kartais reikia viską nuleisti į klozetą ir koncentruotis ties kitomis rungtynėmis. Esu laimingas tuo, kaip šiandien atsitiesėme“, – šypsojosi krepšinio specialistas.
Tikiuosi, kad pateksime į atkrintamąsias, nes atmosfera arenoje buvo tiesiog fenomenali. Tai mus įkvėpė.
Donatas Motiejūnas
Tačiau dar prieš jam duodant interviu žiniasklaidai, „Pelicans“ rūbinėje įvyko žaidėjų pokalbis, kuriame iniciatyvos ėmėsi ne kas kitas, o D. Motiejūnas, komandos sudėtį papildęs vos sausio 3-ąją.

Tai, kad D-Mo nusprendė rimtai pasikalbėti su komandos draugais, „The Advocate“ žurnalistui Scottui Kushneriui atskleidė „Pelicans“ gynėjas Solomonas Hillas.

„S. Hillas sakė, kad Donatas Motiejūnas po rungtynių su komanda kalbėjosi apie nuoseklų žaidimą, kad ateityje pavyktų išvengti tokių skaudžių vakarų kaip penktadienį“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė S. Kushneris.

Trumpai kalbėdamas su žiniasklaida, pats D. Motiejūnas taip pat neslėpė, kad pergalingos rungtynės prieš čempionus jį smarkiai įkvėpė.

„Tikiuosi, kad pateksime į atkrintamąsias, nes atmosfera arenoje buvo tiesiog fenomenali. Tai mus įkvėpė – buvo tikrai smagu žaisti“, – teigė penktą sezoną NBA žaidžiantis 27-erių D-Mo.

Užsivesti tikrai buvo galima: prieš rungtynes su „Cavaliers“ Naujojo Orleano komanda tikrai nebuvo laikoma favorite. Situaciją iš pirmo žvilgsnio dar labiau apsunkino tai, kad lygos čempionus „Cavaliers“ krepšininkus „pelikanai“ pasitiko be savo lyderio Anthony Daviso.

Po 28,6 taško, 12 atšokusių kamuolių ir 2,4 bloko per rungtynes renkantis aukštaūgis mačą buvo priverstas praleisti dėl keturgalvio raumens sumušimo.

Bet tai tik suvienijo komandą, kuri vienu metu prieš LeBrono Jameso kariauną pirmavo net 22 taškais (70:48). Nors iš viso net 49 taškus surinkusio Kyrie Irvingo vedama „kavalierių“ ekipa vėliau ir sugebėjo atkurti intrigą, pergalė vis tiek liko Naujajame Orleane (124:122).

A. Davisą puikiai pavadavo su 36 pelnytais taškais karjeros rezultatyvumo rekordą pasiekęs Terrence'as Jonesas, 33 taškus ir 10 rezultatyvių perdavimo pridėjo Jrue Holiday, o D. Motiejūnas sužaidė geriausias sezono rungtynes – per 24 minutes pelnė 14 taškų (3/5 dvit., 2/3 trit., 2/4 baud. met.).

„Vis žvalgiausi į laikrodį, tikėdamasis, kad laimėsi, – prisipažino T. Jonesas. – Nenorėjau surinkęs 36 taškus pralaimėti. Žinote, norėjome atiduoti visas jėgas tiek dėl savęs, tiek dėl sirgalius, kad įrodytume, jog esame kovotojai.“

Dabar „Pelicans“ su 18 pergalių ir 27 nesėkmėmis Vakaruose žengia dešimtoje vietoje, o aštuntoje besirikiuojantis Denverio „Nuggets“ klubas laimėjo tiek pat rungtynių, tačiau porą sykių mažiau suklupo.

Kitas „pelikanų“ mačas turėtų intriguoti ir Lietuvos publiką – naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį jie namuose priims Oklahomos „Thunder“ ekipą, kurios garbę gina kitas lietuvis Domantas Sabonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)