Pralaimėjimas šalies supertaurės finale, pralaimėjimas Ispanijos taurės pusfinalyje, nepatekimas į Eurolygos aštuntuką ir, galų gale, visiškas fiasko nacionalinėse pirmenybėse. 51-erių graiko treniruojama „Barcelona“ ketvirtfinalyje 1-2 nusileido „Valencia“ komandai ir į pusfinalį nepateko pirmą kartą po 2005-ųjų. Iš viso per sezoną komanda sužaidė 69 rungtynes, iš kurių pralaimėjo net 32.

„Istoriškai blogiausias sezonas“, – trumpai drūtai konstatuoja Marca.com.

Ir iš tikrųjų, daugkartiniams Ispanijos čempionams tokie rezultatai – smūgis žemiau juostos, todėl generalinis klubo krepšinio sekcijos direktorius Nacho Rodriguezas ryžtingai kalba apie tai, kad tarpsezoniu kolektyvo laukia kardinalios permainos.

„Tai buvo nuviliantis ir netgi sukrečiamai blogas sezonas, smūgis klubo prestižui. „Barcelonos" komandos garbė nebuvo apginta. Dirbsime labai sunkiai, kad susigrąžintume padorų įvaizdį sirgalių akyse, kad jie vėl matytų tikros Barselonos komandos vaizdą. Kitiems metams suformuosime kovingą kolektyvą ir neleisime pasikartoti šiai gėdai. Aš galiu garantuoti, kad tokio komandos veido žmonės nebematys. Kolektyvas bus labiau disciplinuotas ir profesionalesnis“, – savaitgalį ryžtingai pasisakė N. Rodriguezas.

Buvusiam ilgamečiui Barselonos komandos žaidėjui N. Rodriguezui kovo pabaigoje tapus krepšinio sekcijos direktoriumi, treneriui G. Bartzokui tarp eilučių buvo leista suprasti – komandą suvaldyti jis turi iki šio sezono pabaigos.

Akivaizdu, kad jis to nepadarė, ir Ispanijos žiniasklaida yra įsitikinusi: žinia apie oficialų graiko atleidimą – tik laiko klausimas, o tai iliustruoja ir ryžtingi N. Rodriguezo pasisakymai.

„El Mundo Deportivo“ pažymi, kad tarp G. Bartzoko ir kai kurių komandos žaidėjų visą sezoną virė nesutarimai. Treneris nerado bendros kalbos su žvaigždėmis, tačiau koją kišo ir į klubą įsisukusi traumų epidemija. Vienu sezono metu G. Bartzokas negalėjo verstis net penkių krepšininkų pagalba.

Graiką kiek reabilituoja ir Marca.com atlikta skaitytojų apklausa. Ispanijos krepšinio gerbėjai įsitikinę, kad dėl prasto pasirodymo kalta ir prastą sudėtį suformavusi klubo vadovybė, ir patys savo aikštingumą demonstravę komandos žaidėjai. Tačiau paprašyti įvertinti sezoną, ispanų internautai „Barcelonos“ komandai dešimtmbalėje sistemoje parašė... nulį.

Pastebėtina, kad dirbti rinko N. Rodriguezas pradėjo vos sezonui pasibaigus. Katalonijos klubas jau žvalgosi į urugvajietį Jaysoną Grangerį. Skelbiama, kad su sėkmingai Stambulo „Anadolu Efes“ gretose žaidusiu gynėju susisiekė katalonų klubo atstovai, jam bus siūloma ilgalaikė sutartis.

Ispanijos žiniasklaida mini ir dvi trenerių pavardes, į kurias neva dairosi katalonų klubo vadovai. Tai – dabartinis Vitorijos „Baskonia“ komandos strategas Sito Alonso ir Š. Jasikevičius, kurio kandidatūrą „Barcelonos“ klubui artimi šaltiniai aptarinėja jau kurį laiką.

Manoma, kad N. Rodriguezas gali imtis radikalių priemonių ir atleisti visą grupę žaidėjų, kurių sportinė forma netenkina klubo vadovybės. Naujam treneriui gali būti suteikta visiška autonomija formuojant naują „Barcelonos“ sudėtį. Anot skirtingų šaltinių, būtent tokios galimybės dar praėjusią vasarą iš „Barcelonos“ klubo vadovybės prašė Š. Jasikevičius, bet susitarti abiem šalims nepavyko.

Primename, kad Š. Jasikevičiaus kontraktas su „Žalgiriu“ galioja iki 2018-ųjų vasaros, tačiau jame numatyta galimybė išvykti į kitą klubą jau po šio sezono. „50 procentų prieš 50“, – paklaustas, ar Š. Jasikevičius liks „Žalgiryje“, yra teigęs klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)