Nors šeimininkai lemiamame ketvirtyje pirmavo dviženkle persvara, Beno Magdeno tritaškis sukaustė žaliai baltų gerbėjus – likus žaisti kiek mažiau nei 2 minutes ekipas teskyrė vos 4 taškai. Visgi, „Žalgiris“ išsaugojo trapų pranašumą ir į savo sąskaitą serijoje iki 4-ių pergalių įsirašė pirmąjį tašką – 1-0.

„Lietkabelio“ strategas Kazys Maksvytis savo auklėtiniams po mačo neturėjo jokių priekaištų: jo vadovaujama ekipa sulaikė „Žalgirio“ lyderį Paulių Jankūną, kuris pelnė vos tašką. Tačiau žaliai baltų gretose lyderiu tapo brazilas Augusto Lima (20 taškų). „Nesugebėjome persiorientuoti“, – prisipažino „Lietkabelio“ strategas. Be to, problema tapo prastoka kova dėl atšokusių kamuolių, kai varžovai po Panevėžio ekipos krepšiu atkovojo net 14 kamuolių. „Tai pigūs taškai. Atimkime juos, prisiminkime mūsų pramestus metimus iš po krepšio, ir rezultatas galėjo būti kitoks“, – kalbėjo „Lietkabelio“ vairininkas.


Serija trečiadienį persikels į Panevėžį, kur K. Maksvytis tikisi taip pat solidžios saviškių kovos.

– Rezultatyviausios Augusto Limos sezono rungtynės (20 taškų) tapo staigmena?

– Taikėmė agresyvesnę gynybą, bet nesugebėjome persiorientuoti, vėlavome į pagalbą. Jis kartais sumetė sunkius metimus, bet taip, Lima buvo viena pralaimėjimo priežasčių.

– Kaip pavyko sulaikyti Paulių Jankūną iki 1 taško?

– Turėjome planą prieš jį. Ačiū Dievui, jis suveikė. Bet „Žalgiris“ tokia komanda, kad nors nesužaidė Paulius, sužaidė kiti. Jei išsprendėme Pauliaus problemą, vis tiek pralaimėjome.

– Prieš sezoną buvo daug kalbėta apie brolių Lavrinovičių, Mindaugo Lukauskio, kitų branduolio narių amžių, bet veteranai šįkart tempė komandą.

– Pažiūrėkite į biologinį Leonavičiaus amžių, Lukauskis atrodo geriau nei kai kurie 20-mečiai. Mes sezono eigoje tą žinojome ir skirstėme krūvius. Su vienais dirbame sunkiau, kitiems duodame pailsėti. Visų pirma džiaugiuosi, kad praktiškai visi žaidėjai sveiki. Tikiuosi, kitame mače mums padės ir Donatas Tarolis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)