„Žinojome, kad nebus lengva. Šiandien svarbiausia buvo pasiekti pergalę. Galime daryti išvadas, o jų mums reikia nemažai. Klaidų padaryta per daug.

Iš kitos pusės, kai turėjome geras situacijas, nepataikydavome. Finalas tik prasideda. Lieka šešios rungtynės. Bandysime gerinti žaidimą“, – po mačo spaudos konferencijoje teigė „Žalgirio“ strategas.

Dėl komandos kovingumo ir jos agresijos Šaras priekaištų ekipai neturėjo, juk 14-ka atkovotų kamuolių puolime yra svarus kovos rodiklis. „Pritrūkome tik šalto proto. Įžaidėjai galėjo sužaisti kiek geriau. Strigome paskutinėje stadijoje, arba pramesdavome metimus, ar kartais pritrūkdavome kantrybės. Gal ekipą iš vėžių išmušė tos laisvos dienos po pusfinalio“, – svarstė Š. Jasikevičius.
Vienas „Žalgirio“ lyderių Paulius Jankūnas pelnė vos tašką, tačiau Š. Jasikevičius nebuvo linkęs giliai ieškoti priežasčių – tiesiog bloga diena, o kam tokių nepasitaiko?

Augusto Lima sužaidė geriausią savo LKL mačą tada, kai to labiausiai reikėjo.

„Augusto turėjo gerą energiją, sėkmingai užbaigė įžaidėjų sukurtus momentus. Jis tobulėja, stengiasi. Bet tai tik pirmas mačas, reikia, kad jo sėkmingas žaidimas persikeltų ir į kitas akistatas“, – pažymėjo Š. Jasikevičius.

„Kalbant apie Mindaugą Lukauskį, mes paprasčiausiai jį paleidome. Reikia pripažinti, buvo situacijų, kai jis pataikė sunkių metimų. Tai juk patyręs žaidėjas, ne kartą žaidęs finaluose. Visa komanda žino,ką daro. Juos išmušti iš ritmo yra labai sunku.
Jie labiau patyrę, varžovai rungtyniauja tokiu pačiu ritmu, ta pačia idėja ir nuo jų gintis yra labai sudėtinga dėl skirtingų aukštaūgių. Tai kovotojų komanda, naivu manyti, kad jie išsigąs finalo. Mes žaidėme prastai. Žinau, kur galime ir turime gerinti žaidimą ir tą reikia atlikti“, – pridūrė Š. Jasikevičius.

Pasak jo, tokiose serijose svarbiausia laimėti pirmąjį mačą, o vėliau įdėti daug darbo.

Tačiau ar „Žalgirio“ darbas ant parketo per LKL finalo seriją svarbus žaliai baltų sirgalių armijai, jei į lemiamas rungtynes tesusirenka kiek daugiau nei trečdalis arenos? Pirmą kartą LKL finale „Žalgiris“ žaidė uždarius viršutinį žiūrovų aukštą, o pagal rungtynių protokolą mačą stebėjo 5549 žiūrovai.

„Sąžiningai, net nežinau ką atsakyti. Tikėjomės, kad nebus daug žiūrovų. Kaip anksčiau sakiau –jiems LKL kovos nėra svarbios. Mums Lietuvos pirmenybės yra svarbios. Jei LKL finalui apatiški sirgaliai mano, kad padeda žaidėjams, jie klysta“, – rėžė Š. Jasikevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)