Anot areštą išdavusių pareigūnų, 25 metų E. Kanteris socialinėje erdvėje palaikė Fethullah Guleną, kaltinamą pernai mėginant atlikti karinį perversmą ir pašalinti iš valdžios prezidentą Tayyipą Erdoganą.

Krepšininkas, anot kaltintojų, naudojosi mobiliojo telefono programa „Bylock“, neva sukurta F. Guleno šalininkų.

E. Kanteris į tai atsakė savo „Twitter“ paskyroje turkiškai: „Jūs negalite pagauti manęs. Hahaha. Nešvaistykite savo energijos. Rengiuosi atvykti į Turkiją ir spjauti į jūsų bjaurius, neapykanta trykštančius veidus“.

Šveicarijoje gimęs puolėjas surengė spaudos konferenciją, kur pareiškė norą tapti JAV piliečiu.

„Dabar neturiu savo šalies. Esu atviras ir ruošiuosi tapti amerikiečiu. Turiu žaliąją kortą. Pažiūrėsime, ar jie gali tą procesą paspartinti. Būtų išties šaunu. Kitas mano žingsnis bus – JAV paso gavimas“, – kalbėjo jis.

Šešis metus NBA lygoje žaidęs E. Kanteris pastaruosius tris sezonus gynė „Thunder“ garbę. Lygoje turkas debiutavo vilkėdamas Jutos „Jazz“ marškinėlius.

2016-2017 metų sezoną E. Kanteris vidutiniškai per rungtynes pelnė 14,3 taško ir atkovojo 6,7 kamuolio.

"I’m O.K., but I’m also not O.K., you know? I am lucky." @Enes_Kanter on his return to the U.S. --> https://t.co/b3uYbYVWaF pic.twitter.com/TyIabftzwZ— The Players' Tribune (@PlayersTribune) May 23, 2017

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)