„B tribūna“ fanai savo feisbuko puslapyje išplatino pareiškimą, kuriame paaiškina, kas trečiadienio vakarą įvyko greta „Lietuvos ryto“ arenos ir išdėsto poziciją, kodėl nesilankys likusiose šio sezono komandos rungtynėse.

„Žaidėjai ir treneriai metai iš metų keičiasi, bet rezultatai negerėja. Šiais metais komandoje pasikeitė tiek žaidėjų, jog būtų galima surinkti beveik pilnas dvi komandas. Trūksta stabilumo, pastovumo, atviresnio ir racionalesnio bendravimo“, – rašo „B tribūna“.

„Norint būti pirmiems, reikia pokyčių. B tribūna nori, kad klube dirbtų žmonės, kurie myli „Lietuvos rytą“, kurie iš visos širdies nori, jog jis būtų sėkmingas, kurie turi idėjų ir nori jas paversti realybe“, – į klubo vadovus kreipiasi „B tribūna“, kurios atstovų pusfinalio serijoje su klaipėdiečiais nebus nei uostamiestyje, nei Vilniuje.

Anot sirgalių, trečiadienio vakarą vilniečiams sugrįžus po pralaimėjimo „Lietkabeliui“, jokios agresijos greta arenos nebuvo, tačiau dalis krepšininkų pabendrauti su fanais tiesiog nepanoro.

Fanai pažymi, kad yra patenkinti klubo veiksmais nušalinant naktinėjusius legionierius, tačiau konstatuoja, kad tai yra tik dalis problemos.

Pateikiame visą fanų pareiškimą.

Primename, kad Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda LKL čempionato serijoje dėl bronzos versis be keturių amerikiečių. Klubo interneto svetainė paskelbė, jog Corey Fisheris, Clevinas Hannah ir Tayloras Brownas nušalinti nuo komandos, o Drew Gordonui leista išvykti į JAV gydytis kojos traumos.

„Mane pribloškė šių žaidėjų elgesys atkrintamųjų varžybų metu. Legionieriai, kurie turėtų būti komandos vedliai, pažeidė drausmę ir komandos taisykles, pusfinalio serijos metu leisdami laiką iki paryčių baruose, – cituojamas „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis.

Anot trenerio, žaidėjai prarado jo pasitikėjimą ir ilgiau komandoje likti negali.

„Gaila, kad apie tokius dalykus sužinojome per vėlai – gal ir pusfinalio seriją su Panevėžio „Lietkabeliu“ jau būtume žaidę be žmonių, kurie taip atsainiai žiūri į savo pareigas“, – pažymi R. Kurtinaitis.

Pranešama, kad su D. Gordonu ir T. Brownu sostinės klubas turi galiojančias sutartis kitam sezonui, bet yra numatytos ir nutraukimo galimybės.

Tokius įvykius sostinės klube sukėlė amerikiečių elgesys savaitgalį, kai po pralaimėjimo Panevėžio „Lietkabeliui“ legionieriai nesiilsėjo, o leido laiką naktiniame bare.

Apie tai, kad legionierių žygiai jam puikiai žinomi, R. Kurtinaitis užsiminė dar ketvirtadienio vakarą, po galutinio pralaimėjimo pusfinalyje.

„Aš žinau, kaip mano amerikiečiai praleido naktis, tačiau nenoriu plėstis. Tai yra klubo vidinis reikalas, čia yra klubo vadovybė, kuri turi priimti sprendimus“, – Panevėžyje kalbėjo treneris.

„Negaliu pateisinti to, kaip žaidėjai viduryje atkrintamųjų varžybų randa laiko nuvykti į naktinį restoraną. Aš pats buvau ne šventasis, bet rasdavau laiko kada žaisti krepšinį. Jeigu CV paskaitysite, ne į barą man tuos medalius sunešė“, – teigė jis.

Sostinės klubo vadovai į tokias trenerio kalbas sureagavo operatyviai ir griežtai.

Po tokių permainų sostinės ekipoje lieka devyni krepšininkai, tarp kurių tik du legionieriai – amerikietis Jimmy baronas ir traumuotas lenkas Adamas Lapeta. Trečiadienį komanda pasistiprins keliais dubleriais iš dukterinės Vilniaus „Perlo“ komandos.

Sužinoje alegionierių „žygius“ įsiuto ir ištikimiausi sostinės komandos fanai. Po pralaimėjimo „Lietkabeliui“ Vilniuje jie piktai sutiko sugrįžusius amerikiečius.

„Apie 100 rytfanių pasitiko komandą prie arenos. Norėjom atsakymų, norėjom sužinot apie kai kurių krepšininkų požiūrį, apie tai, ar jie išvis suvokia, kur jie yra. Taip, mes žinom, ką kai kurie iš jų darė po šeštadienio rungtynių, žinom apie jų laisvalaikį. Mums tai yra nesuprantama ir nepriimtina. B Tribūna tikisi permainų, ypač požiūryje ir vertybėse“, – rašoma „B tribūnos“ feisbuke.

Įrašo pabaigoje „Lietuvos ryto“ sirgaliai specialią žinutę skyrė vienam komandos amerikiečiui. „Turime specialią žinutę Taylorui Brownui ir kitiems žaidėjams, kurie negerbia mūsų spalvų – nešdinkitės velniop iš MŪSŲ klubo“, – rėžė ištikimiausi gerbėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)