Pergalingas rungtynes prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“ stebėjo 6369 žiūrovai ir taip beveik tūkstančiu buvo pagerintas rekordas, kuris užfiksuotas antrame serijos mače.

Vis dėlto tai dar nėra visų laikų „Cido“ arenos lankomumo rekordas. Jis fiksuotas 2011 metų Europos čempionato metu, nes būtent Panevėžyje rungtyniavo šalies vyrų rinktinė. Pirmas grupės rungtynes tarp lietuvių ir britų stebėjo 6900 žiūrovų, o toks pats skaičius užfiksuotas ir susitikime su lenkais.

Universali „Cido“ arena su svarbių asmenų ložėmis ir trečiu aukštu per krepšinio rungtynes gali sutalpinti kiek daugiau nei 7000 žiūrovų, todėl rekordą panevėžiečiai ir miesto svečiai gali pagerinti jau LKL finalo serijos su Kauno „Žalgiriu“ metu.

Prie naujo lankomumo rekordo prisidėjo ir daugybė žinomų veidų, tarp kurių buvo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Niujorko klubo „Knicks“ puolėjas Mindaugas Kuzminskas su broliu Sauliumi ir kiti.

Pagal lankomumą atkrintamose varžybose „Lietkabelis“ yra tvirtoje antroje vietoje (vidutiniškai 4384 žiūrovai). „Žalgirio“ arena lenkiama gerokai, nes ten lemiamas kovas stebi vidutiniškai 2774 aistruoliai.

LKL finalo kovos prasidės sekmadienį Kaune, o dvikova Panevėžyje bus žaidžiama gegužės 31-ą (trečiadienis).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)