Tokią galimybę trims studentams suteikė LSU ir Turkijos sporto ministerija, su kuria universitetas aktyviai bendradarbiauja. Turkijos sporto ministro Akifo Cagatay Kilico rūpesčiu, studentai gavo ne tik bilietus į Finalo ketverto renginius ir varžybas, bet taip pat ir nemokamą apgyvendinimą Stambule.

Išvykos metu studentais rūpinosi LSU ne kartą viešėjęs ir Europoje gerai žinomas Turkijos krepšinio treneris Muratas Didinas.

„Šiuo metu Turkijos krepšinis išgyvena „aukso amžių“. Tarp aštuonių geriausių Europos krepšinio klubų komandų yra trys šios šalies atstovės, o viena iš jų – pirmą kartą klubo istorijoje čempionės vardą iškovojusi Stambulo komanda „Fenerbahče“. Nenustebino ir tai, kad būtent Stambule šiemet vyko Eurolygos Finalo ketverto rungtynės. Viliuosi, kad LSU studentai viename didžiausių klubų krepšinio renginių Europoje pasisėmė puikios patirties“, - teigė LSU sporto ir plėtros prorektorius Mindaugas Balčiūnas.

LSU studentai teigia, kad šis renginių ciklas buvo ne tik puiki pramoga, bet ir gera proga susipažinti su organizatorių, teisėjų ir trenerių darbu ir galimybė stebėti krepšininkų žaidimą.

„Aplinka arenoje rungtynių metu buvo įspūdinga, o ir Turkijos sirgaliai tikrai neatsilieka nuo Lietuvos krepšinio gerbėjų. Visas varžybas Turkijos krepšinio aistruoliai stebėjo atsistoję. Buvo akimirkų, kai sėdėdami arenoje jautėme vibraciją – arena drebėjo!“, - pasakojo LSU Treniravimo sistemų studentas Aurimas Bikulčis.

Jis užsiminė, kad jam, kaip būsimam treneriui, buvo ypač svarbu pamatyti fizinio pasirengimo trenerių darbą, todėl nepraleido progos komandų apšilimo metodikas įamžinti savo telefone.

„Renginys organizuotas puikiai. Įdėmiai stebėjau geriausių Europos komandų žaidimą ir trenerių darbą. Po varžybų buvo įdomu padiskutuoti ir apie kiekvieno žaidėjo individualų pasirodymą“, - įspūdžiais dalijosi LSU Turizmo ir sporto vadybos programos magistrantas Mantas Skukauskas.

Kelionės metu vaikinai pasinaudojo proga aplankyti ir žymiausius Stambulo muziejus, paskanauti turkiško maisto ir susipažinti su šalies kultūra.

LSU nuolat suteikia galimybę studentams iš arčiau susipažinti su Europos ir pasaulio krepšinio organizacijomis, geriausiais klubais ir jų veikla. Prieš keletą metų LSU studentai buvo pakviesti stažuotis į Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) Europos padalinį Londone, taip pat viešėjo Toronte (Kanada) vykusioje NBA „Visų žvaigždžių“ šventėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją