Pranešama, kad lyga turėjo dvejų metų susitarimą su „Daruššafaka“ , kuris baigė galioti po šio sezono ir pratęstas nebus. Vardinį kvietimą J. Bertomeu organizacija apskritai pasirengusi suteikti Vokietijos arba Prancūzijos klubui, o ne kam nors iš turkų.

Koją „Daruššafaka“ klubui kyštelėjo kitas Stambulo klubas. „Fenerbahče“ pirmą kartą tapo Eurolygos čempionu, ir šį klubą remti planuoja „Doguš Group“ , iki šio sezono pabaigos buvęs pagrindiniu „Daruššafaka“ partneriu. Galingas Turkijos verslo koncernas dviejų Eurolygos komandų remti neplanuoja, dviejų to paties rėmėjo finansuojamų komandų savo turnyre nenori matyti ir Eurolyga.

Kaip praneša Eurohoops šaltiniai klube, paaiškėjus, kad „Daruššafaka“ kitą sezoną nežais Eurolygoje, pasibaigus pastarajam klubiniam sezonui su komanda tikrai atsisveikins treneris Davidas Blattas.

Tituluotas krepšinio specialistas prie „Daruššafaka“ vairo stojo praėjusią vasarą ir sudarė dvejų metų trukmės sutartį, tačiau klube kitais metais jis tikrai neliks, nes nori varžytis aukščiausiame Europos klubiniame lygmenyje, o ne Europos taurėje, kur kitą sezoną žais „Daruššafaka“.

D. Blatto asistentu Stambulo dirbo Kęstutis Kemzūra, Eurolygoje „Daruššafaka“ nužygiavo iki ketvirtfinalio, kuriame 1-3 pralaimėjo Madrido „Real“.

Tiesa, ar Eurolygai apskritai reikės įteikinėti vardinį kvietimą, paaiškės tik Ispanijos čempionatui pasibaigus. Laisva vieta Eurolygoje atsiras tik tuo atveju, jei Europos taurės laimėtoja Malagos „Unicaja“ Ispanijoje bus geriausia komanda iš tų, kurios neturi bilieto į kito sezono Eurolygą.

Pagal dabartines Eurolygos taisykles kelialapį į turnyrą gauna Europos taurės laimėtojai (šiuo atveju – „Unicaja“) ir geriausia komanda Ispanijoje, neskaitant „Barcelonos“, Madrido „Real“ ir Vitorijos „Baskonia“. Pastarosios komandos turi 10 metų sutartį su Eurolyga. Jeigu „Unicaja“ nebus geriausia iš bilieto į Eurolygą neturinčių komandų, kitą sezoną elitiniame Europos klubiniame turnyre matysime net penkias Ispanijos ekipas.

Apskritai šiuo metu yra aiškios 13 iš 16 kito sezono Eurolygos dalyvių. Tai – „Real“, „Barcelona“, „Baskonia“, „Unicaja“, „Fenerbahče“, Stambulo „Anadolu Efes“, Maskvos CSKA, Pirėjo „Olympiakos“, Atėnų „Panathinaikos“, Kauno „Žalgiris“, Belgrado „Crvena Zvezda“, Tel Avivo „Maccabi“ ir Milano „Emporio Armani“.

Vienas kelialapis atititeks geriausiai VTB Jungtinės lygos komandai (neskaitant CSKA), vienas – Vokietijos čempionams, o paskutinio likimą nulems „Unicaja“ arba Eurolygos vadovai. Šiuo metu Ispanijos pirmenybių ketvirtfinalyje „Unicaja“ serijoje iki dviejų pergalių 1-0 laimi prieš Tenerifės „Iberostar“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)