Finaliniame mače visu ryškumu dar kartą spindėjo vienas ryškiausių Gruzijos krepšinio talentų – 18-metis 211 cm ūgio Goga Bitadzė, lemiame mače pelnęs 17 taškų, atkovojęs net 20 kamuolių (po 10 gynyboje ir puolime), blokavęs 5 metimus ir surinkęs 38 naudingumo balus.

Apskritai turnyre Stamblue G. Bitazdė per rungtynes vidutiniškai rinko po 17,8 taško ir atkovojo po 10 kamuolių. Nuo milžino iš Gruzijos skaudžiai nukentėjo ir Kauno „Žalgiris“ – lietuviams aukštaūgis „atseikėjo“ 26 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir surinko 31 naudingumo balą.

Gruzijoje augęs ir Tbilisio VITA krepšinio mokyklą baigęs G. Bitadzė į Serbiją persikėlė praėjusią vasarą. Sudaręs sutartį su „Mega Leaks“, rudenį jis buvo paskolintas Serbijos aukščiausiojo diviziono „KK Smederevo 1953“ komandai ir vyrų čempionate per rungtynes vidutiniškai pelnė po 10,6 taško bei atkovojo po 4,4 kamuolio.

Visgi jo ekipa į atkrintamąsias nepateko, o G. Bitadzė sugrįžo į talentų kalve vadinamą „Mega Leaks“ stovyklą, žaidė Eurolygos jaunimo turnyre.

Į sparčiai tobulėjantį gruziną krypsta ir NBA skautų akys. Būdamas 211 cm ūgio, G. Bitadzė turi labai gerus techninius įgūdžius, yra judrus ir mobilus. Dar pernai buvo pastebima, kad šlubuoja krepšininko taiklumas, tačiau per metus jis padarė milžinišką žingsnį į priekį.

Per 8 Eurolygos jaunimo turnyro rungtynes, sužaistas šiame sezone, G. Bitadzė dvitaškius metė 54 proc. (47/86), o tritaškius 53 proc. (8/15) taiklumu. Gruzino Achilo kulnu išlieka baudų metimai – 52,8 proc. (19/36).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)