„Laimėjo ta komanda, kuri labiau norėjo, kuri dažniau griuvo ant grindų ir kovosi labiau nei mes. Kai kuriems žaidėjams turėtų būti gėda dėl savo pasirodymo. Žinau, kad tai bus antraštėse, bet taip yra. Mes neatsakėme į varžovų fizinę kovą. Galbūt mano auklėtiniai tikėjosi, kad ir antros rungtynės bus tokios lengvos. Reikia prisiimti atsakomybę už komandos neužkūrimą, bet gal šįkart reikia ir atsiimti tuos žodžius. Jie neįvertino varžovo ir šitos atmosferos Klaipėdoje. Jie atsibudo, o galbūt pradėjo kautis, per vėlai“, - spaudos konferencijoje nevyniodamas žodžių į vatą kalbėjo Š. Jasikevičius.

Jis pabrėžė, kad dar kartą pasitvirtino gyvenimo dėsnis.

„Kiekvieną kartą, kai pagalvoji, kad esi geras, tave gyvenimas nubaudžia. Ir tikiuosi, kad tai bus gera pamoka. Pirmame kėlinyje buvo aibė akimirkų, kai nepastatėme savo kūno, nesiaukojome dėl savo komandos. Varžovai buvo agresyvesni, jie daugiau krito ant kamuolio ir labiau norėjo. Talento pas mūsų yra daugiau, visi tai žino. Esame gera komanda, bet jeigu neatsiduosi 100 proc., tai daugelio komandų nenugalėsi.

Jei vieni miršta ant parketo, o kiti ateina tik pasižaisti, tai viskas bus labai aišku. Talento skirtumas sumažėja ir net nesijaučia. Šiandien akimirkomis atrodėme labai blogai. Reikia daryti išvadas. Kiekvienam reikia truputį pasižiūrėti į veidrodį. Mes esame niekas, jeigu nežaidžiame 100 proc. Sakiau jau šį sezoną ne kartą – mano krepšininkai nėra robotai, visada jie nesužais, bet rungtyniaujant kas tris dienas laiko atsigauti psichologiškai ir fiziškai yra užtektinai, o mes to nepadarėme“, – teigė Š. Jasikevičius.

„Neptūno“ treneris Dainius Adomaitis džiaugėsi, kad klaipėdiečiai dar kartą parodė kovotojo veidą.

„Visi mūsų fanai nusipelnė tokios pergalės. Už tą atmosferą vyrai atsilygino bekompromise kova. Visų pirma, gynyboje padarėme gal tris kartus mažiau taktinių klaidų, nei pirmose pusfinalio serijos rungtynėse Kaune. Kur kas geriau kovojome dėl atšokusių kamuolių ir trečias, manau, pagrindinis dalykas - mūsų energija buvo visai kitokia, nei pirmose rungtynėse. Kaune jie buvo dviem galvomis aukščiau už mus, o šiandien situacija buvo visai kitokia. Tai džiugina, tačiau puikiai suprantame, kad „Žalgiris“ yra stipresnė komanda ir yra šios dvikovos ir čempionato favoritas. Jei nori laimėti prieš „Žalgirį“, turi rizikuoti ir tikėtis sėkmės, kiekvienas žaidėjas turi sužaisti aukščiau savo galimybių, tada galima mąstyti apie pergalę. Šiandien mums pavyko“, - neslėpdamas geros nuotaikos savo mintis dėstė D. Adomaitis.

Jis pripažino, kad kitose pusfinalio serijos rungtynėse bus dar sunkiau.

„Su „Žalgiriu“ turime žaisti vadovaudamiesi tokiu mentalitetu: viena gynyba, vienas puolimas. Ir kiekvieną tą epizodą turime stengtis atlikti kuo geriau, lyg tai lemtų rungtynių nugalėtoją. Jei taip kausime, tada galime kovoti iki pabaigos ir tikėtis pergalės. Suprantame, kad bus be galo sunku. Jie bus pikti, norės išlieti ant mūsų pyktį ir panašiai. Juk jų rotacija daug didesnė“, - „Žalgirio“ pranašumą pabrėžė treneris.

Kalbėdamas apie „Neptūno“ komandos kapitoną Martyną Mažeika, kuris aikštėje pasirodė jau starto penkete, D. Adomaitis pripažino, kad tai buvo pavykęs taktinis ėjimas.

„Tokio ir net dar geresnio Martyno mums reikės ir kitose rungtynėse. Rezervo mes dar turime. Čia yra atkrintamos rungtynės. Vieną dvikovą pralaimi 30 taškų skirtumu, kitą – laimi trijų taškų skirtumu, bet serijos rezultatas yra lygus – 1:1“, - šypsodamasis sakė D. Adomaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)