FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybos, organizuojamos šių metų lapkričio 20–28-ą ir 2018 metų vasario 19–27-ą dienomis, vyks ne tik be NBA žaidėjų, bet ir be Eurolygoje rungtyniaujančių krepšininkų.

Eurolygos vadovas J. Bertomeu dar kartą patvirtino, kad šalių nacionalinės ekipos turės verstis be šioje lygoje žaidžiančių krepšininkų. Tiesa, toks sprendimas dar gali būti pakeistas liepą.

Klubinio sezono metu per vadinamuosius „langus“ organizuojamose atrankos rungtynėse vyriausiems rinktinių treneriams teks remtis rezervo žaidėjais.

Anksčiau panašią poziciją paviešino NBA lyga. JAV krepšinio federacija į pasaulio čempionato atrankos varžybas ketina siųsti iš NBA Plėtojimosi lygos sudarytą rinktinę.

Kaip atrodytų neseniai paskelbtas išplėstinis D. Adomaičio kandidatų į Lietuvos rinktinę sąrašas be NBA ir Eurolygoje žaidžiančių krepšininkų? Iš 31 žaidėjo liktų vos 13 pavardžių:

Gynėjai

Mindaugas Girdžiūnas (Klaipėdos „Neptūnas“)
Šarūnas Vasiliauskas (Ušako „Sportif“)
Marius Grigonis (Tenerifės „Iberostar“)
Adas Juškevičius (Saragosos „Tecnyconta“)
Martynas Gecevičius (Saragosos „Tecnyconta“)
Deividas Dulkys (Santjago de Kompostelos „Rio Natura Monbus Obradoiro“)

Puolėjai

Deividas Gailius (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Rokas Giedraitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Eimantas Bendžius (Santjago de Kompostelos „Rio Natura Monbus Obradoiro“)
Gediminas Orelikas (Bandirmos „Banvit“)
Evaldas Kairys (Ušako „Sportif“)

Vidurio puolėjai

Artūras Gudaitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Egidijus Mockevičius (Long Ailendo „Nets“)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)