Kur kas sėkmingiau mačą pradėjo svečiai iš Panevėžio, pelnę šešis taškus be atsako. „Lietuvos ryto“ žaidėjai per pirmąsias tris atakas neatliko nė vieno metimo, nes visus tris kartus prarado kamuolį. Norėdamas pakeisti vaizdą aikštėje, Rimas Kurtinaitis paprašė minutės pertraukėlės. Ir vos tik sugrįžęs ant parketo Jimmy Baronas švystelėjo tritaškį su pražanga (4:6). Puolime įsibėgėję vilniečiai neilgai trukus jau buvo priekyje 15:13, o po pirmo kėlinio pirmavo 25:24.

Antrasis ketvirtis klostėsi itin banguotai. Po dviejų Corey Fisherio tritaškių šeimininkai įgijo 6 taškų pranašumą, bet Kazio Maksvyčio auklėtiniai nė neketino pasiduoti ir nuolat alsavo „Lietuvos ryto“ žaidėjams į nugaras (35:34). Tiesa, persverti rezultato savo naudai niekaip nepavyko. Ir nors sostinės ekipa netrukus vėl surengė mini spurtą bei susikrovė 8 taškų persvarą (42:34), prieš pertrauką komandas skyrė tik vienas metimas – 48:45.

Po poilsio minučių žaidimas vyko taškas į tašką, bet tuomet „Lietuvos rytas“ spurtavo 13:3 ir pirmą kartą susikrovė dviženklį pranašumą (68:57). Pasibaigus trečiajam kėliniui, kuriame abiejų komandų žaidėjai užsidirbo po vieną techninę pražangą, ekipas skyrė tie patys 11 taškų – 70:59.

Žaidimo kontrolę į savo rankas perėmę R. Kurtinaičio auklėtiniai po Roko Giedraičio tritaškio, C. Fisherio tritaškio ir dvitaškio bei Drew Gordono dėjimo pirmavo jau net 16 taškų skirtumu (82:66). Po šio nokdauno „Lietkabelis“ per likusias septynias minutes neberado jėgų atsitiesti ir turėjo pripažinti vilniečių pranašumą – 96:85.


„Lietuvos rytas“: Artūras Gudaitis 19 (9 atk. kam.), Corey Fisheris (6 rez. perd.), Jimmy Baronas ir Drew Gordonas po 14, Rokas Giedraitis 11, Clevin Hannah (9 rez. perd.) ir Tayloras Brownas po 9 taškus.

Antrasis mačas trečiadienį bus žaidžiamas Panevėžyje, o šios pusfinalio poros nugalėtojai dėl aukso žiedų kovos prieš Kauno „Žalgirį“ arba Klaipėdos „Neptūną“. Čia kol kas 1-0 priekyje žengia žalgiriečiai.

Abi komandos lengvai įveikė ketvirtfinalio barjerą: Rimo Kurtinaičio kariauna 3-0 įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“, o Kazio Maksvyčio auklėtiniai taip pat 3-0 eliminavo Prienų-Birštono „Vytautą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)