„Buvo ilgas svarstymas, kiek žaidėjų įtraukti, bet apsiribojome ties šiuo kiekiu, nes suprantame, kad situacija nėra aiški. Buvo kalbėta su Tomu Delininkaičiu ir Kšyštofu Lavrinovičiumi – jeigu reikės jų pagalbos, abu sutiko prisijungti ir padėti“, – mintimis dalijosi D. Adomaitis.

Prieš tris mėnesius naują trenerių štabą su Mindaugu Braziu, Benu Matkevičiumi ir Ramūnu Šiškausku suformavęs D. Adomaitis nemažai laiko skyrė ir pokalbiams su žaidėjais. O parodytas dėmesys davė saldžių vaisių – padėti rinktinei kol kas dar neatsisakė nė vienas lietuvis.

„Donato Motiejūno situaciją visi gerai žinote, todėl komentuoti būtų sudėtinga. 18 žaidėjų, kurie bus kviečiami į stovyklą, sąrašas, bus paskelbtas birželį, tik pasibaigus sezonui. Tada ir paaiškės, kurie žaidėjai galės atstovauti – su kai kuriais dar yra klaustukų“, – per daug džiaugtis neskubėjo 43-ejų metų specialistas.

Iš Rio olimpinės komandos sąraše nėra tik vienintelio Vaido Kariniausko pavardės. Jo vietą kandidatų sąraše šiemet užėmė iš naujo atsiskleidęs Lukas Lekavičius bei vėl į rinktinės radarus sugrįžęs Šarūnas Vasiliauskas.
Svarbiausia yra Europos čempionatas, ties juo ir esame susikaupę, bet privalome planuoti ir sudarinėti planus į ateitį, kol dar nėra aiški situacija, kurie žaidėjai galės dalyvauti atrankose. Šis sąrašas dar gali prasiplėsti, todėl manau, kad savo šansą turės visi.
Dainius Adomaitis

Tarp naujajam nacionalinės komandos vairininkui į akį kritusių žaidėjų – ir Jonui Kazlauskui nuolat neįtikdavę Martynas Gecevčius su Gediminu Oreliku bei po penkerių metų pertraukos į kandidatų sąrašą patekęs Deividas Dulkys, šiame sezone apie save priminęs galingu žaidimu Ispanijos ACB lygoje.

Pirmą kartą savo vardą tarp Lietuvos geriausiųjų išvydo ir pastarojo komandos draugas Santjago de Kompostelos „Rio Natura Monbus Obradoiro“ gretose Eimantas Bendžius, Ušako „Sportif“ komandos garbę ginantis Evaldas Kairys ir ant NBA slenksčio stoviniuojantis Egidijus Mockevičius.

Nors pastarųjų galimybės vykti į Izraelį nėra pačios realiausios, Lietuvos rinktinės marškinėlius jie dar tikrai galės apsivilkti, nes nuo rudens prasidės sezonų metu vyksiantis atrankų ciklas į 2019 metų pasaulio čempionatą, kuriame žaisti tikriausiai negalės nei NBA, nei Eurolygos klubų atstovai.

„Svarbiausia yra Europos čempionatas, ties juo ir esame susikaupę, bet privalome planuoti ir sudarinėti planus į ateitį, kol dar nėra aiški situacija, kurie žaidėjai galės dalyvauti atrankose. Šis sąrašas dar gali prasiplėsti, todėl manau, kad savo šansą turės visi“, – optimizmo Lietuvos krepšininkams suteikė D. Adomaitis.

Bet naujokų sąraše yra ir daugiau – tai 21-erių metų Martynas Sajus, 19-mečiai Tadas Sedekerskis, Arnoldas Kulboka, Gytis Masiulis ir Laurynas Birutis bei 17-metis Arnas Velička.

„Didelį dėmesį skiriame jaunųjų krepšininkų analizei ir stebėjimui. Norėjosi įtraukti ir jaunus bei perspektyvius žaidėjus, kurie išsiskiria iš kitų bendraamžių ir gali būti ateities rinktinės žaidėjai. Bet viskas priklausys nuo jų pačių, – pasirinkimą aiškino treneris.

– Kiekvienas treneris nori suteikti šansą jaunimui, jų azartui – visi turės šansą. Tačiau pirma jie turi viską įrodyti savo amžiaus grupėse ir klubuose, o rinktinėje privalo žaisti tuo metu patys geriausi žaidėjai.“

Išplėstinis Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas:

Gynėjai

Mantas Kalnietis (Milano „Emporio Armani“)
Lukas Lekavičius (Kauno „Žalgiris“)
Mindaugas Girdžiūnas (Klaipėdos „Neptūnas“)
Šarūnas Vasiliauskas (Ušako „Sportif“)
Arnas Velička („Barcelona“)
Artūras Milaknis (Kauno „Žalgiris“)
Renaldas Seibutis (Kauno „Žalgiris“)
Marius Grigonis (Tenerifės „Iberostar“)
Adas Juškevičius (Saragosos „Tecnyconta“)
Martynas Gecevičius (Saragosos „Tecnyconta“)
Deividas Dulkys (Santjago de Kompostelos „Rio Natura Monbus Obradoiro“)

Puolėjai

Mindaugas Kuzminskas (Niujorko „Knicks“)
Jonas Mačiulis (Madrido „Real“)
Edgaras Ulanovas (Kauno „Žalgiris“)
Deividas Gailius (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Tadas Sedekerskis (Vitorijos „Baskonia“)
Rokas Giedraitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Eimantas Bendžius (Santjago de Kompostelos „Rio Natura Monbus Obradoiro“)
Arnoldas Kulboka (Bambergo „Brose“)
Gediminas Orelikas (Bandirmos „Banvit“)
Paulius Jankūnas (Kauno „Žalgiris“)
Domantas Sabonis (Oklahomos „Thunder“)
Donatas Motiejūnas (Naujojo Orleano „Pelicans“)
Evaldas Kairys (Ušako „Sportif“)
Gytis Masiulis (Kauno „Žalgiris“)

Vidurio puolėjai

Jonas Valančiūnas (Toronto „Raptors“)
Artūras Gudaitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Antanas Kavaliauskas (Kauno „Žalgiris“)
Egidijus Mockevičius (Long Ailendo „Nets“)
Martynas Sajus (Kauno „Žalgiris“)
Laurynas Birutis (Kauno „Žalgiris“)

Į pirmąją treniruočių stovyklą Palangoje lietuviai susirinks liepos 21 dieną, o pasirengimo cikle sužais 9 draugiškas rungtynes.

Pirmasis kontrolinis mačas vyks rugpjūčio 4 d. Klaipėdoje, kur Lietuvos rinktinė susirems su Lenkijos rinktine, o atsisveikinimo rungtynėse rugpjūčio 25 d. Vilniuje lietuviai žais su Europos čempionais ispanais.

Eurobasket 2017“ kovos vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 17 dienomis, o lietuviai jas B grupėje pradės besivaržydami su Italijos, Vokietijos, Gruzijos, Ukrainos ir Izraelio krepšininkais.

Mūsiškiai dėl keturių kelialapių į atkrintamąsias varžybas grumsis ant Tel Avivo „Menora Mivtachim“ arenos parketo, o lemiamiems mūšiams 16 geriausių rinktinių persikels į didžiausią Turkijos miestą Stambulą ir jame įsikūrusią „Sinan Erdem Dome“ areną, kur telpa net 16 tūkst. žiūrovų.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatų išplėstinis sąrašas 2017
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (184)