Tik praėjusiame sezone Eurolygoje debiutavęs L. Dončičius per vasarą taip patobulėjo, kad tapo itin svarbia „Real“ klubo žaidimo dalimi. 201 cm ūgio gynėjas ne tik kad tapo jauniausius savaitės MVP prizo laimėtoju, tačiau tai padarė net keturis kartus.

2018 metais jam jau prognozuojamas pirmasis šaukimas NBA naujokų biržoje. Ir kad visos šios liaupsės – ne iš piršto laužtos, savo kailiu jau spėjo įsitikinti ir Kauno „Žalgiris“.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai Madride vykusiose rungtynėse kaip reikiant kibo į atlapus „Karališkajam“ klubui, tačiau mačo pabaigoje būtent du šaltakraujiški L. Dončičiaus tritaškiai ir pražudė Lietuvos čempionus. Tąkart per 26 minutes jis iš viso pelnė 17 taškų.

Iš 33 susitikimų slovėnas starto penkete pradėjo 14, o iš viso aikštelėje praleisdavo po 20 minučių, per kurias rinko 8,1 taško, 4,5 atkovoto kamuolio, 4,3 rezultatyvaus perdavimo ir 13,9 naudingumo balo.

Antras rinkimuose liko Stambulo „Daruššafaka“ centras Ante Žižičius, o trečiąją vietą pasidalino Marko Guduričius iš Belgrado „Crvena Zvezdos“ ir Vitorijos „Baskonia“ marškinėlius vilkintis Ilimane Diopas.

Šis prizas kiekvienais metais skiriamas žaidėjui, kuriam prieš sezono pradžią, liepos pirmą dieną, dar nėra sukakę 22-ejai metai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją