Šie keturi klubai – tai „Barcelona“, Madrido „Real“, Vitorijos „Baskonia“ ir Malagos „Unicaja“, kurių atstovai išreiškė griežtą poziciją dėl kito sezono ACB lygos dalyvių skaičiaus.

Pastarajame 2016-2017 m. Ispanijos krepšinio čempionate varžosi 17 komandų. Didžioji dalis dabartinių ACB klubų norėtų, kad kitą sezoną ekipų skaičius čempionate išaugtų iki 18-os, tačiau minėtasis ketvertukas stojo piestu prieš tokią poziciją.

Eurolygos dalyviai apskritai išreiškė norą, kad kitą sezoną Ispanijos pirmenybių komandų skaičius būtų sumažintas iki 16-os arba net 14-os.

Kitu atveju, „Barcelona“, „Real“, „Baskonia“ ir „Unicaja“ grasina pasitraukti iš nacionalinių pirmenybių ir žaisti tik Eurolygoje, kur vien per reguliarųjį sezoną kiekvienai ekipai ir taip reikia sužaisti po 30 rungtynių.

Tuo atveju, jeigu ACB lygos dalyvių skaičius būtų padidintas iki 18-os, Ispanijos čempionato reguliariajame sezone kiekviena komanda sužaistų po 34 rungtynes. Pridėjus dar 30 Eurolygos rungtynių, Ispanijos grandams neva tektų žaisti beveik NBA ritmu.

Dar vienas ketvertuko svarstomas variantas – žaisti Eurolygoje ir organizuoti atskirą keturių komandų turnyrą.

Grandams stojus piestu, galutinis sprendimas dėl turnyro ateities perkeltas į kitą savaitę, kuomet vyks generalinė ACB lygos asamblėja.

Palyginimui, Kauno „Žalgiris“ šiame sezone sužaidė 30 Eurolygos reguliariojo sezono ir 36 LKL reguliariojo sezono rungtynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)