Lietuva pateko į C pogrupį, kuriame taip pat kovos Vengrija, Lenkija ir prie šių nacionalinių komandų prisijungs papildomą atrankos etapą įveikusi rinktinė.

„Žinote, visų pirma – kiekvieną varžovą reikia gerbti, antras dalykas – neaišku, kokio pajėgumo būsime mes ir mūsų oponentai.

Žvelgiant į kitas grupes, tikrai susidaro įspūdis, kad mūsų grupė nėra stipriausia lyginant su A grupe, kur žais Ispanija, Slovėnija ir Juodkalnija, ar lyginant su E grupe, kur susitiks Prancūzija, Rusija, Belgija. Pajėgi ir G grupė, kur burtai suvedė Serbiją, Vokietiją ir Gruziją.

Formaliai atrodo, kad šios grupės stipresnės. Bet nepamirškime, kad per rinktinių „langus“ negalės padėti NBA žaidžiantys krepšininkai.

Tad dar yra labai daug klaustukų dėl mūsų rinktinės ir dėl priešininkų. Atvirai pasakius, kol kas dar sunku daryti kažkokias išvadas ir planuoti“, – po burtų traukimo ceremonijos Krepšinis.lt kalbėjo Dainius Adomaitis.

Tiesa, rinktinės treneris vylėsi, kad Eurolyga ir FIBA pasieks susitarimą dėl Eurolygos organizuojamuose turnyruose žaidžiančių krepšininkų ir šie galės atstovauti savo šalių rinktinėms.

„Reikėtų dar susilaikyti nuo komentarų dėl Eurolygos žaidėjų galimybių padėti rinktinėms. Manau, išsispręs ta situacija tarp FIBA ir Eurolygos bei bus rastas sprendimas.

Kol nėra priimtas galutinis verdiktas, sudėtinga kažką komentuoti. Dar truputį palaukime, aš tikiuosi tai išsispręs ir Eurolygoje žaidžiantys krepšininkai galės prisijungti prie rinktinių“, – portalui Krepšinis.lt teigė Lietuvos krepšinio rinktinės strategas.

Tuo metu Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas teigė, jog labai svarbu ir toliau išlikti Olimpiniame cikle.

„Niekas šiai akimirkai negali pasakyti kokie žaidėjai dalyvaus atrankoje, koks bus komandų pajėgumas. Tai padaro labai daug intrigos, nes nebėra stiprių ir silpnų komandų. Mums labai svarbu neiškristi iš Olimpinio ciklo, todėl reikia patekti į Pasaulio čempionatą, nes ten bus dalinami kvietimai į Tokijo žaidynes. Pergalės, kurias iškovosime pirmajame etape, bus svarbios ir antrajame etape“, – po burtų ceremonijos kalbėjo LKF generalinis sekretorius.

Savo mintimis po burtų pasidalino ir Lenkijos krepšinio federacijos prezidentas, kuris kvietė lietuvius gausiai atvykti į Lenkiją.

„Pasinaudodamas proga noriu pakviesti lietuvius kitų metų birželį atvykti į Lenkiją ir ne tik stebėti mūsų rungtynes, bet ir praleisti čia kelias dienas. Linkėjimai visiems ir iki greitų pasimatymų“, – sakė Lenkijos krepšinio federacijos prezidentas Grzegor Bachanski.

Grupių sudėtys:

A grupė: Ispanija, Slovėnija, Juodkalnija, komanda iš pirmojo atrankos etapo;

B grupė: Latvija, Turkija, Ukraina, komanda iš pirmojo atrankos etapo;

C grupė: Lietuva, Lenkija, Vengrija, komanda iš pirmojo atrankos etapo;

D grupė: Italija, Kroatija Rumunija, komanda iš pirmojo atrankos etapo;

E grupė: Prancūzija, Rusija, Belgija, komanda iš pirmojo atrankos etapo;

F grupė: Čekija, Suomija, Islandija, komanda iš pirmojo atrankos etapo;

H grupė: Graikija, Izraelis, Didžioji Britanija, komanda iš pirmojo atrankos etapo.

Į kitą etapą pateks trys stipriausios komandos.

***

Europoje atrankos varžybos susidės iš dviejų etapų. Rugpjūčio 2-19 dienomis pirmosios į kovą stos 13 ekipų, likusių už šių metų Senojo žemyno čempionato borto. Šioje „nelaimėlių“ kompanijoje atsidūrė ir tokios šalys kaip Bosnija ir Hercegovina, Makedonija, Bulgarija, Estija, taip pat – Švedija, Albanija, Slovakija, Armėnija, Austrija, Olandija, Kosovas, Portugalija ir Baltarusija.

Keturiose grupėse paaiškės 8 komandos, prisijungsiančios prie 24 pagrindinio kvalifikacijos etapo dalyvių, tarp kurių yra ir Lietuva.

32 rinktinės buvo suskirstytos į aštuonis pogrupius ir tarpusavyje sužais po dvejas rungtynes – namuose ir išvykoje. Trys geriausios kiekvienos grupės komandos iškops į antrą atrankos dalį, kurioje bus suformuoti nauji pogrupiai po šešias rinktines.

Iki tol pasiekti rezultatai liks ekipų sąskaitoje, joms reikės sužaisti dar šešis mačus su anksčiau nesutiktais varžovais. Galiausiai dvylika laimingųjų – po tris iš kiekvienos grupės – keliaus į pasaulio čempionatą.

Tie, kuriems nepasiseks, toliau varžysis atrankoje į 2021 metų Europos pirmenybes. Pagrindinės atrankos varžybos prasidės ateinantį lapkritį ir baigsis 2019-ųjų vasarį.

Šeši atrankos varžybų „langai“, kurių metų komandos žais po dvejas rungtynes, numatyti 2017 metų lapkričio 20-28 d., 2018 metų vasario 19-27 d., birželio 25 – liepos 3 d., rugpjūčio 30 – rugsėjo 18 d., lapkričio 26 – gruodžio 4 d. ir 2019 metų vasario 18-28 d.

Tokiu formatu pasaulio krepšinio čempionato atranka bus vykdoma pirmą kartą. Pasaulio čempionatas 2019 metų rugpjūčio 31-rugsėjo 15 dienomis vyks Kinijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)