Ketvirtfinalio serija vyksta iki trijų pergalių. Pirmą susitikimą praėjusį šeštadienį „Žalgirio“ arenoje taip pat laimėjo kauniečiai 80:73.

Po lygioje kovoje vykusio pirmo kėlinio (10:10, 18:12, 18:19), antrame ketvirtyje žalgiriečiai įjungė aukštesnę pavarą ir daugiausiai Brocko Motumo pastangomis įgijo 12-os taškų persvarą (27:39). Iki didžiosios pertraukos alytiškiams pavyko tik nežymiai sumažinti deficitą iki 10 taškų (29:39).

Trečio kėlinio pradžioje „Dzūkija“ dar bandė priešintis, bet svečiai iš Kauno vėl spurtavo ir jau pradėjo triuškinti varžovus 17-os taškų skirtumu (53:70). „Žalgiris“ išsaugojo savo persvarą ir be didesnio vargo šventė galutinę pergalę 87:74.

Žalgiriečius į priekį tempė puolėjas B. Motumas. Australas pelnė 21 tašką, pataikydamas 7 metimus iš 10 bandymų.

Rezultatas:

„Dzūkija“ – „Žalgiris“ – 74:87 (18:19, 11:20, 24:31, 21:17), – serija 0-2.

„Dzūkija“: Paulius Morkeliūnas ir Jamesas Gavinas po 18, Gediminas Navickas 13, Anatolijus Kaširovas 11, Osvaldas Mačernis 7, Alejandro Hernandezas 5, Julius Kazakauskas 2 taškai.

„Žalgiris“: Brockas Motumas 21, Lukas Lekavičius ir Renaldas Seibutis po 16, Paulius Jankūnas 14, Leo Westermannas ir Augusto Lima po 5, Edgaras Ulanovas 4, Kevinas Pangosas, Paulius Valinskas ir Isaiah Hartensteinas po 2 taškus. Artūras Milaknis (22:40 min., 0/3 tritaškiai) ir Robertas Javtokas (09:35) taškų nesurinko. Antanas Kavaliauskas neregistruotas.

Susitikimo pradžioje puikiai iš vidutinio nuotolio šaudė komandos kapitonas Paulius Jankūnas, dvitaškį pataikė Augusto Lima, o varžovams klimpstant organizuotoje kauniečių gynyboje pranašumą iki 4:8 augino Leo Westermannas. Susikūrus antras progas dar kartą pasižymėjo A. Lima, tačiau pančius puolime dzūkai nusiėmė taikliais tritaškiais, kurie drastiškai nusvėrė svarstykles į kitą pusę – 15:10. Baudas sumetė nuo suolo pakilęs B. Motumas, bet alytiškiai smeigė jau ketvirtą tolimą „bombą“ ir provokavo įpykusio Šarūno Jasikevičiaus minutės pertraukėlę (18:12). Po pasitarimo tikru puolimo lyderiu tapo dar penkis taškus pelnęs B. Motumas, sėkmingai prasiveržimą baigė Lukas Lekavičius, tad pirmą kėlinį priekyje užbaigė kauniečiai – 18:19.

Antrame kėlinyje toliau siautė B. Motumo ir L. Lekavičiaus duetas, daugiau nei keturias minutes vieni kūrę pranašumą svečių komandai (23:28). Antroje ketvirčio dalyje žaidimą į savo rankas perėmė meistriškai rungtyniavęs P. Jankūnas, o distanciją iki dviženklės didino iš toli iššovęs B. Motumas (25:35). Prieš pat didžiąją pertrauką P. Jankūnas nedovanojo už suteiktą laisvę tolėliau krepšio ir ilsėtis žalgiriečiai keliavo turėdami tvirtus pamatus antrai rungtynių pusei (29:39).

Po didžiosios pertraukos sunkiai sustabdoma jėga išliko P. Jankūnas ir B. Motumas, perėmus kamuolį greitos atakos metu ledus pralaužė Kevinas Pangosas (35:46). Gražų kamuolio judėjimą penktu savo tritaškiu įtvirtino B. Motumas, tačiau vis laisviau puolime kvėpavo ir atsilikimą iki 42:49 sumažinę dzūkai. Nuo komandos draugo neatsiliko iš toli pataikęs L. Westermannas, kamuolį po netaiklios baudos puolime ėmė pirmus savo taškus rinkęs Edgaras Ulanovas, bet charakterį demonstravę šeimininkai niekur trauktis neketino (48:55). Po Š. Jasikevičiaus sušaukto pasitarimo reikalus tvarkyti ėmėsi R. Seibučio ir L. Lekavičiaus tandemas, kuriems per likusias dvi kėlinio minutes atitinkamai pelnius po 8 ir 7 taškus skirtumas išaugo iki neregėtų aukštumų (53:70).

Taikiklį suderinęs R. Seibutis gražiais prasiveržimais draskė visą „Dzūkijos“ gynybą ir ketvirtame kėlinyje. Už nesportinę pražangą baudas sumetė E. Ulanovas, bet panikos ženklų savo žaidime nerodė ir intrigą išlaikę varžovai (64:76). Tuomet ir vėl sužibėjo R. Seibutis, kurio keturi taškai be atsako ir išprovokuota nesportinė pražanga didino atstumą iki (64:80). Tiesa, ginklų sudėti alytiškiai nesiruošė ir kilo lemiamam šturmui (69:80). Laikui sparčiai tirpstant taškų sąskaitą taikliais baudų metimais atsidarė Isaiah Hartensteinas, iš toli iššovė L. Lekavičius, o galutinį tašką padėjo pasižymėti spėjęs Paulius Valinskas (74:87).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)