Dabar serijos rezultatas 2:2. Ekipos ir namie, ir svečiuose apsikeitė pergalėmis. „Olympiacos“ krepšininkai laimėjo pirmąsias (87:72) ir ketvirtąsias (74:62) rungtynes, o „Anadolu Efes“ triumfavo antrosiose (73:71) ir trečiosiose (64:60). Graikijos ir Turkijos klubai vienas kitą po sykį įveikė reguliariajame sezone.

Pirėjo komanda, jei šiandien nugalės varžovus, į finalo ketvertą pateks šeštą kartą per pastaruosius devynerius metus. „Olympiacos“ 2012 ir 2013 metais tapo šiuolaikinės Eurolygos čempionu. „Anadolu Efes“ dar nė karto nepateko tarp keturių stipriausių klubų.

Per visą turnyrą istoriją nuo 2000 metų nė viena ekipa atkrintamosiose varžybose nelaimėjo lemiamos dvikovos svečių aikštėje. Kad Stambulo krepšininkai sulaužytų šią tradiciją, jiems reikia pagerinti tritaškių taiklumą ketvirtfinalyje. Šiame etape Velimiro Perasovičiaus auklėtiniai iš toli atakuoja vos 21,8 proc. taiklumu, o jų oponentai – 41,2 proc.

Per keturis mačus „Olympiacos“ asas Vassilis Spanoulis vienas pataikė 15 tritaškių, kai tuo tarpu visas Turkijos komanda – tik 17 („Olympaicos“ – 42). Šis graikas iš toli ketvirtfinalyje atakuoja net 48,4 proc. taiklumu, kai tuo tarpu reguliariajame sezone jo tikslumas siekė vos 28,2 proc.

Iš viso V. Spanuolis atkrintamosiose varžybose pelno po 15,8 taško (pirmajame etape rinko 11,8). Georgios Printezis prideda 12,5 taško. „Anadolu Efes“ gretose rezultatyviausiai rungtyniauja Jasonas Grangeris. Jis įmeta po 12,3 taško.

Pirėjo ir Stambulo klubai nuo 2000 metų Eurolygoje tarpusavyje kovėsi 33 kartus. 17 pergalių iškovojo „Olympiacos“, 16 – „Efes“. Nuo 1994 metų šių akistatų rezultatas 20:17 Graikijos komandos naudai.

Jau aiškūs trys šio sezono finalo ketverto dalyviai. Pusfinalyje Madrido „Real“ galynėsis su Stambulo „Fenerbahce“, o Maskvos CSKA savo varžovus sužinos šį vakarą.

Mačą iš Graikijos tiesiogiai nuo 20.45 val. rodys vaizdo transliacijų internetu platforma www.viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją