Žalgiriečiai namuose 33 min. dar pirmavo minimaliu skirtumu 63:62 ir galiausiai tenkinosi kuklia pergale prieš aštuntą vietą LKL turnyro lentelėje užėmusius varžovus rezultatu 80:73.

Dzūkai ne tik dvigubai taikliau metė iš toli (52 ir 25 proc.), bet ir laimėjo kovą „po lenta“ (39 ir 29 atk. kam.).

„Trenerių štabas panašių rungtynių ir tikėjosi. Nepavyko žaidėjų nuteikti kovai – galbūt pakišo koją tai, kad reguliariajame sezone visus keturis kartus lengvai nugalėjome „Dzūkiją“. Mūsų paruoštas rungtynių planas nesuveikė, ypač dėl psichologinių priežasčių.

Nebus čia lengvų pergalių. Įsivaizduoju, kad Alytuje varžovams bus dar smagiau žaisti. Jie mėgaujasi žaidimu, siūlo tokią fizinę kovą, kurios šiandien kartais neatlaikėme. „Dzūkija“ elgėsi teisingai – buvo susitelkę gindamiesi, o tuomet pradėjo ir kristi. O mes – atvirkščiai, pirmiausia galvojome apie puolimą“, – mačą komentavo Š. Jasikevičius.

Tuo metu „Dzūkijos“ vairininkas Andrejus Urlepas nuogąstavo dėl traumą patyrusio aukštaūgio Karolio Guščiko sveikatos būklės.

„Mums tai buvo vienos geriausių rungtynių. Tik per daug klydome ir leidome varžovams antroje pusėje dažnai atakuoti nedengiamiems. Vis dėlto esu laimingas dėl to, kaip žaidėme. Blogai tai, kad K. Guščikas išsisuko čiurną. Panašu, kad artimiausiuose mačuose jo nebus“, – prognozavo slovėnas.

Į kovą varžovai vėl stos antradienį Alytuje. Ketvirtfinalio serija tęsis iki trijų vienos komandos pergalių.

Ar alytiškiai planuoja namuose žengti dar vieną žingsnį ir ne tik pakutenti nervus „Žalgiriui“?

„Tikiuosi, kad vėl kovosime. Tik tiek žaisdami su „Žalgiriu“ ir galime tikėtis“, – svajoti apie pergales neskubėjo A. Urlepas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)