Svarbiausio sezono įvykio belaukiant apžvelkime įdomiausius faktus kelyje finišo link.

Reguliarus sezonas. Reguliarų B diviziono sezoną pradėjo 25 komandos, padalintos į 3 grupes – Aukštaitijos, Žemaitijos ir Vidurio Lietuvos. „TonyResort“ rungtyniavo Aukštaitijos grupėje, o „SC-Nevėžis“ – Vidurio Lietuvos. Abi komandas pirmame varžybų etape iškovojo po 20 pergalių, patyrė po 1 pralaimėjimą ir užėmė pirmas vietas savo grupėse.

Atkrintamosios. Trakų komanda finalą pasiekė tiesiausiu keliu. Aštuntfinalio, ketvirtfinalio ir pusfinalio serijose trakiškiai varžovus įveikė „sausu“ rezultatu 2:0. Kėdainių ekipai sunkesnis buvo tik pusfinalio etapas. Jame „Nevėžio“ komanda patyrė nesėkmę prieš Stakliškių „Guostą“, tačiau sugebėjo atsitiesti ir seriją baigė rezultatu 2:1.

Pasiekimas. Abi komandos pirmą pasiekimą savo sąskaitose jau turi. Pagal RKL nuostatus, pirmą ir antrą vietas B divizione užėmusios komandos įgyja teisę kitą sezoną žaisti pajėgesniame A divizione. Taigi, tiek „TonyResort“, tiek „Nevėžio“ komandas 2017-2018 metų sezone matysime grumiantis su RKL elito ekipomis.

Istorija. Trakų komanda savo kelią RKL pradėjo 2011-2012 metų sezone. Tuomet pagal lygos nuostatus komanda galėjo tą patį sezoną iš B diviziono patekti į A ir kovoti dėl čempionų vardų. Trakai tą sezoną per plauką netapo čempionais, finale nusileidę Plungės „Olimpui“. 2012-2013 metų sezone trakiškiai jau pasidabino auksu ir įgijo teisę rungtyniauti Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Joje praleidusi du sezonus 2015-2016 Trakų ekipa dingo iš krepšinio žemėlapio. 2016-2017 metais komanda grįžo ir savo kelią vėl pradėjo nuo žemiausio laiptelio.

Kėdainių komanda susibūrė praėjusiame 2015-2016 metų sezone. Pasivadinusi „SC-Ateitis“ ji startavo B divizione ir iš 20 komandų liko 19-a. Šį sezoną klubo vadovybė išsikėlė naujus tikslus ir atsidūrė po Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) rungtyniaujančio Kėdainių klubo „Nevėžis“ sparnu. Ekipa oficialiai tapo dublerių komanda ir pakeitė pavadinimą į „SC-Nevėžis“.

Sudėtys. Kėdainių ekipos žaidėjų amžiaus vidurkis siekia 20,6 metus. Tuo metu Trakų – 22,6. Tiesa, nors „Nevėžis“ pagal amžiaus vidurkį yra jauna komanda, pagal svarbumą ir pelnomų taškų kiekį čia pirmauja vyresni žaidėjai: 28-erių Gediminas Butkus, 24-erių Ignas Ryla, 24-erių Paulius Leščinskas, 24-erių Povilas Dambrauskas ir 23-ejų Justinas Žirlys.

Trakų komandoje pagrindiniais smuikais griežia 26-erių Edgaras Pundzius, 24-erių Simonas Lekys ir 24-erių Karolis Bielskis. Taip pat šioje komandoje rungtyniauja 26-erių amerikietis Calebas Suttonas, kuris taip pat yra vienas iš lyderių.

Statistika. Abi finalo dalyvės rezultatyviausių B diviziono komandų sąraše rikiuojasi viršūnėje. Trakai per rungtynes vidutiniškai pelno po 89,6 taško, o Kėdainiai – 88,3. „Nevėžis“ yra pirmoje vietoje pagal mažiausiai praleidžiamų taškų skaičių (66), Trakų šis rodiklis siekia 68,1. Kėdainiai yra pirmi pagal dvitaškių taiklumą (55,7 proc.), o Trakai yra pirmi pagal tritaškių pataikymą (38,1 proc.).

Aikštės pranašumas. Po reguliaraus sezono sudarytame 16 geriausių komandų reitinge „SC-Nevėžis“ buvo pirmoje vietoje, o „TonyResort“ – antroje. Dėl šios priežasties kėdainiečiai finalo serijoje turės aikštės pranašumą.

Tvarkaraštis. Pirmos finalo rungtynės bus žaidžiamos balandžio 27-ą dieną Kėdainių arenoje. Atsakomos vyks balandžio 29-ą Trakų Olimpiniame sporto centre. Prireikus trečiųjų, jos būtų žaidžiamos Kėdainiuose gegužės 2-ą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją