„Žalgirio“ žaidėjų į priekį vedami VDU studentai pusfinalio rungtynėse Klaipėdoje rezultatu 89:76 (23:24, 21:21, 28:19, 17:12) įveikė reguliariojo čempionato nugalėtojus Klaipėdos universiteto (KU) atstovus, o KTU savo aikštėje po nervų karo rezultatu 67:66 (22:15, 16:22, 13:12, 16:17) palaužė praėjusio sezono LSKL vicečempionus Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentus.

Šioje dvikovoje pergalingus 2 iš 3 baudos metimus pataikė, iki rungtynių pabaigos likus 3 sek. pataikė KTU žaidėjas Paulius Valinskas.

KTU krepšininkai antrajame kėlinyje kelis kartus buvo susikrovę dviženklį pranašumą – 25:15, 28:17, 31:19. Visgi, LSU trečiajame kėlinyje pademonstravo charakterį – ne tik pasivijo, bet ir kurį laiką pakreipė įvykius savo naudai – 49:43, 60:56, 65:62. KTU tik iki dvikovos pabaigos likus 1 min. 35 sek. atstatė pusiausvyrą – 65:65. Rezultatą tritaškiu metimu išlygino tas pats P. Valinskas.

Tada jau įtampa tiesiog tvyrojo. Iki rungtynių pabaigos likus 5 sek. LSU žaidėjas Kristupas Žemaitis išprovokavo Medą Krupijanovą prasižengti. Prie baudos metimo linijos stojęs K. Žemaitis pirmąjį metimą prametė, o antrąjį pataikė, taip išvesdamas savo ekipą į priekį – 66:65.

Netrukus KTU žaidėjas P. Valinskas, metant tolimą metimą, privertė prasižengti Modestą Žaunieriūną. P. Valinskas šią situaciją išnaudojo – pataikė du iš trijų labai svarbius baudos metimus ir LSU atsakančios rezultatyvios atakos suregzti nebespėjo. Taigi, KTU triumfavo savo žiūrovų akivaizdoje ir su VDU ekipa kausis LSKL didžiajame finale. LSU ir KU ekipoms teks kautis dėl bronzos medalių.

Neabejotinas KTU ekipos didvyris P. Valinskas iš viso pelnė 26 taškus (6/8 dvit., 4/9 trit., 2/4 baudos), Martynas Zigmantavičius pridėjo 16 taškų, Gintautas Kybartas – 13, Deividas Pogužinskas – 8 tšk. Iš LSU ekipos išsiskyrė Modestas Žaunieriūnas, pelnęs 17 taškų, Kristupas Žemaitis pridėjo 15 (4/9 trit.), Taurantas Tamošiūnas – 12, Andrius Gaidys – 6 tšk.

KTU – LSU rungtynių protokolas: čia

„Tragiškai teisėjavo teisėjai. Man gaila savo vaikinų, kurie dirbo stengėsi, o rungtynių pabaigą lėmė būtent teisėjai. Savo žaidėjams neturiu jokių priekaištų, tik teisėjams turiu priekaištų. Nežinau, ar teisėjai specialiai taip darė, ar ne, čia jau jų sąžinės reikalas, bet jie nulėmė rungtynes. Kai tik mes atitrūkstame, jie iškart skiria pražangas, paskutinės baudos prie tritaškio linijos, mano nuomone, tikrai neturėjo skirti – nebuvo jokio kontakto. Net kyla minčių, ar apskritai verta kovoti dėl trečios vietos, kai darosi tokie dalykai“, - po rungtynių neslėpdamas pasipiktinimo sakė LSU treneris Edas Nickus.

KTU treneris Vytautas Pliauga džiaugėsi pergale ir dėkojo savo žaidėjams už pasiaukojantį darbą.

„Super. Labai džiaugiuosi pergale. Šios rungtynės pareikalavo daug jėgų, energijos, tačiau vyrai – šaunuoliai, susitvarkė su įtampa ir laimėjome rungtynes. Mus į pergalę vedė didžiulis noras. Vyko kieta vyriška kova, mes prasižengėme 23 kartus, o LSU – 16 kartų. Paskutinį kartą KTU, treniruojama Vitoldo Masalskio, didžiajame finale kovėsi 2010-2011 metų sezoną. Džiugu, kad vėl turėsime galimybę pakovoti dėl aukščiausio LSKL apdovanojimo“, - teigė KTU treneris.

Klaipėdoje – žalgiriečių desantas

2016-2017 metų LSKL reguliariojo čempionato nugalėtojams šį sezoną trečią kartą VDU ekipos įveikti nepavyko. Šįkart į uostamiestyje vykusį pusfinalį VDU atvyko pajėgiausios sudėties. Pasikvietė net Eurolygoje šį sezoną puikiai atrodžiusius žalgiriečius – Edgarą Ulanovą ir Luką Lekavičių, taip pat jaunąjį žalgirietį Gytį Masiulį, „Vytauto“ komandoje solidžiai debiutavusį Lauryną Birutį ir kitus žinomus krepšinio atstovus.

Klaipėdiečiai šiek tiek daugiau nei du kėlinius dar kovėsi taškas į tašką, tačiau ketvirtojo kėlinio pradžioje VDU atitrūko – 77:64 ir pergalės iš rankų jau nepaleido. Galiausiai pusfinalis laimėtas 13 taškų skirtumu - 89:76 (23:24, 21:21, 28:19, 17:12).

VDU komandą į pergalę vedė 20 taškų surinkęs L. Birutis (8/9 dvit., 4/4 baudos, 7 atk. kam., 29 naud. balai), Lukas Lekavičius pridėjo 15 taškų (6/11 dvit., 6 rez. perd.), Gytis Masiulis – 14, Edgaras Ulanovas (9 atk. kam.) ir Donatas Sabeckis – po 10 tšk. Iš KU komandos išsiskyrė Ignas Vaitkus, pelnęs 19 taškų, Laurynas Beliauskas ir Matas Jucikas pelnė po 16 taškų, Evaldas Šaulys – 14 tšk.

„Pritrūkome jėgų. Tik šeštadienį baigėsi NKL septynių finalo rungtynių serija, kurioje kovėsi Evaldas Šaulys ir Edvinas Alunderis, LKL čempionate į pabaigą einą reguliarusis sezonas, kuriame kaunasi Laurynas Beliauskas, Matas Jucikas, Ignas Vaitkus. Susiklostė nepalankus tvarkaraštis ir pritrūkome energijos, šviežumo. Suvažiavo žalgiriečiai, o prieš juos kautis sudėtinga. Ir tai turėjome šansą, bandėme kabintis. Galbūt antroje rungtynių pusėje patys padarėme per daug klaidų, buvo neužtikrinti momentų. Galbūt žaidėjai pamatė suvažiavusius žalgiriečius ir šiek tiek išsigando. Dabar svarbu atgauti jėgas ir kautis dėl LSKL bronzos medalių“, - po dvikovos sakė KU ekipos treneris Osvaldas Kurauskas.

KU ir VDU rungtynių protokolas: čia

Priminsime, kad LSKL reguliariajame čempionate KU krepšininkai abu kartus nugalėjo VDU ekipą – Klaipėdoje rezultatu 111:95 ir Kaune rezultatu 88:86.

„Prieš rungtynes to savo žaidėjams neakcentavau. Sezono eigoje mes turėjome prastesnių rungtynių, buvo neramu ir ketvirtfinalio serijoje su Kauno kolegijos (KK) ekipa, tačiau aš visada tikėjau komanda ir žinojau, kad lemiamomis akimirkomis mes parodysime kokybiškesnį krepšinį. Taip ir įvyko. Patekome į LSKL finalą, šiek tiek įtampa atslūgo, tačiau nesinori nuleisti kartelės ir stengsimės apginti čempionų titulus. Toks mūsų siekis“, - teigė VDU treneris Arūnas Juknevičius.

Jis pripažino, kad tikėjosi laimėti prieš KU ekipą, kadangi VDU individualus žaidėjų meistriškumas, pažvelgus į pavardes, aukštesnio lygio, nei KU.

„Žinoma, reikia ir komandos vienybės. Žaidėme komandinį žaidimą. Jei būtume pralaimėję, būtų labai liūdna. Daug ką lemia vienas kito supratimas, noras vienas kitam padėti“, - akcentavo A. Juknevičius.

Per šių rungtynių didžiąją pertrauką LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas Klaipėdos universiteto (KU) rektoriui Eimučiui Juzeliūnui įteikė LSKL reguliariojo čempionato nugalėtojų taurę.

„Per 19 LSKL gyvavimo metų klaipėdiečiai pirmą kartą tapo reguliariojo čempionato nugalėtojais. Tai istorinis įvykis. Jie buvo verti kautis ir LSKL didžiajame finale, tačiau pusfinalyje jiems teko kautis su galingąja VDU ekipa. Daugkartiniai LSKL ir Europos studentų čempionai šįkart buvo pajėgesni. Smagu, kad LSKL čempionate atsiranda vis daugiau komandų, kurios iš peties priešinasi lygos lyderiams. LSKL rezultatas nuspėti yra sudėtinga, kadangi visos ekipos demonstruoja aukšto lygio krepšinį“, - pasidžiaugė R. Cibauskas.

LSKL prezidentas, naudodamasis proga, visą LSKL krepšinio bendruomenę, visus krepšininkus ir šios sporto sirgalius sveikina su Lietuvos krepšinio 95 metų sukaktimi ir linki gerų emocijų bei triumfo akimirkų.

LSKL didysis finalas ir kova dėl bronzos medalių vyks iš vienų rungtynių vienoje sporto salėje. Kur ir kada tiksliai tai vyks, pranešime artimiausiu laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)