Nors buvo abejojama, ar galės žaisti, Leo Westermannas vis tik sugrįžo į aikštę. Negana to, prieš penkias dienas čiurną pasisukęs ir vienas LKL rungtynes jau praleidęs prancūzas mačą pradėjo starto penkete.

Nuo pat pirmųjų akimirkų ant parketo virė kieta kova, o to rezultatas – po kontakto su varžovu galvą prasikirto vilniečių įžaidėjas Clevinas Hannah (5:1). Visgi medikai savo darbą atliko gana greitai ir amerikietis ne už ilgo grįžo į aikštelę. Kibiai gynyboje žaidęs „Žalgiris“ provokavo svečius atakuoti iš tolimesnių distancijų, o tai jiems sekėsi ne itin gerai – vilniečiai iš pirmųjų 10 metimų pataikė tik 3 (17:10). Po pirmojo kėlinio šeimininkai pirmavo 19:13.

Lukas Lekavičius atliko aštrų reidą link krepšio, o Renaldas Seibutis, su Roberto Javtoko pagalba perėmęs kamuolį, pridėjo dar vieną dvitaškį ir R. Kurtinaičiui teko prašyti minutės pertraukėlės (25:15). Ir nors vienu metu svečiams atsilikimą buvo pavykę sumažinti iki 7 taškų, netrukus „Žalgiris“ spurtavo 14:0 ir susikrovė solidžią persvarą (43:22). „Lietuvos ryto“ taškų badą po ilgų vargų nutraukė vieną baudos metimą realizavęs Artūras Gudaitis43:23.

Po ilgosios pertraukos sostinės ekipa vis lengviau išsivaduodavo iš „Žalgirio“ gynybos gniaužtų – po Corey Fisherio tritaškio skirtumas apmažėjo iki 12 taškų (48:36). Bet čia pat, daugiausiai Luko Lekavičiaus ir Edgaro Ulanovo pastangomis, šeimininkai tėškė dar vieną galingą spurtą, kurį vainikavo Artūro Milaknio tolimas šūvis. Prabėgus 30 minučių kauniečiai buvo užfiksavę dar vieną rekordinę persvarą – 65:37.

Po L. Lekavičiaus dviejų taiklių baudų metimų skirtumas jau pasiekė 30 taškų ribą (69:39)! Vienu metu net 36 taškais pirmavęs „Žalgiris“ per likusį laiką be didesnio vargo sutvarkė visus formalumus ir tarpusavio akistatose šiame sezone šventė jau ketvirtą pergalę iš tiek pat galimų – 90:60.


„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 19 (4 rez. perd.), Paulius Jankūnas 12, Brockas Motumas ir Isaiah Hartensteinas po 10, Artūras Milaknis ir Augusto Lima po 8, Leo Westermannas 7 taškai.

„Lietuvos rytas“: Drew Gordonas 15, Corey Fisheris 11, Jimmy Baronas 8 (7 rez. perd.), Artūras Gudaitis 6, Margiris Normantas, Adamas Lapeta ir Artūras Jomantas po 4 taškus.

Žalgiriečiai šiame LKL sezone sostinės ekipą nugalėjo visus keturis kartus. Iki šiol priešnuodžių Š. Jasikevičiaus auklėtiniams nebuvo radęs ir Tomas Pačėsas, pralaimėjęs pirmus tris mačus – 74:66, 84:68 ir 79:72.

Tiesa, įtakos turnyro lentelei šios rungtynės neturėjo: „Žalgiris“ jau prieš porą savaičių užsidėjo reguliariojo sezono nugalėtojo karūną, o „Lietuvos rytas“ ketvirtadienį 92:60 sutalžė Panevėžio „Lietkabelį“ ir užsitikrino antrąją vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (198)