Reguliariojo sezono nugalėtojo vardą jau anksčiau užsitikrinęs Kauno „Žalgiris“ (31/3) žino ir tai, kad ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių jam teks grumtis prieš Alytaus „Dzūkiją“ (9/25), kuri iš aštuntosios pozicijos jau yra nebepajudinama.

Ketvirtadienio vakarą namų aikštėje su žemėmis Panevėžio „Lietkabelį“ (23/11) sumaišęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ (25/9) užsitikrino antrąją vietą, panevėžiečius palikęs sau už nugaros.

Ši pergalė Rimo Kurtinaičio auklėtiniams padėjo išvengti ir paties nepalankiausio varžovo ketvirtfinalyje Utenos „Juventus“ (gali finišuoti šeštas), kuriam LKL čempionate buvo pralaimėta dukart per ketverias rungtynes ir dar sykį nusileista Karaliaus Mindaugo taurės turnyre.

Vietoje mūšių su uteniškiais vilniečiai dėl bilieto į pusfinalį kovos prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (15/19), kurios turnyro lentelėje jau neturi vilčių palypėti aukščiau septintos vietos.

Didžiausia intriga išlieka pačiame geriausiųjų aštuntuko viduriuke – ketvirtoje vietoje finišuoti teoriškai dar gali visos trys komandos. Vis tik visi koziriai – Klaipėdos „Neptūno“ (19/15) rankose. Dainiaus Adomaičio kariauna per likusius du turus žais prieš dvi iš trijų silpniausių ekipų – „Dzūkiją“ (9/25) ir autsaiderius „Šiaulius“ (6/28).

Po ketvirtadienio vakaro kovų į penktą poziciją šoktelėjo „Juventus“ (18/16) krepšininkai, laipteliu žemyn nustūmę Prienų-Birštono „Vytautą“ (17/17). Pastarasis klubas galėjo ramiai užbaigti sezoną penketuke, tačiau namuose gavo antausį nuo „Nevėžio“.

Visgi Virginijaus Šeškaus auklėtiniai tarpusavio akistatose su Utenos ekipa turi pranašumą 3-1, todėl reguliariojo sezono pabaigoje jiems užtektų turėti tokį patį pergalių ir pralaimėjimų balansą, kad rikiuotųsi aukščiau.

Ir tai padaryti prieniškiai vis dar gali, nes jų laukia rungtynės prieš dzūkus ir šiauliečius, o „Juventus“ komandai reikės grumtis prieš „Nevėžį“ ir „Žalgirį“. Taip, kad viskas – „Vytauto“ rankose. Nebent „Juventus“ sugebėtų išsivežti pergalę iš Kauno.

LKL reguliariojo sezono finišas – jau balandžio 26-ąją, o atkrintamųjų startas – balandžio 29 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)