Iškilminga V.Garasto marškinėlių pakėlimo ceremonija

Artėjant iškilmingai Lietuvos krepšinio 95-mečio šventei, kuri kitą dieną po „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynių taip pat bus surengta „Žalgirio“ arenoje, Kauno „Žalgirio“ klubas atiduos pagarbą Lietuvos krepšinio legendai Vladui Garastui.

Per didžiąją rungtynių pertrauką į „Žalgirio“ arenos palubes pakils simboliniai V.Garasto marškinėliai. Jie sužėrės šalia jau anksčiau iškeltų Arvydo Sabonio ir Modesto Paulausko marškinėlių.

Dažnai Lietuvos krepšinio tėvu vadinamas V.Garastas į aukštumas atvedė ne tik „aukso karštligės“ laikus tuomet išgyvenusį „Žalgirį“, bet ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę, kuri 1992 m. Barselonos ir 1996 m. Atlantos olimpinėse žaidynėse iškovojo bronzos medalius.

Kiek daugiau nei dešimtmetį Kauno komandą treniravęs V.Garastas su „Žalgiriu“ tris sezonus paeiliui laimėjo SSRS čempionato auksą (1984-1986 m.), o 1986-aisiais jo vadovaujami žalgiriečiai iškovojo Tarpkontinentinę W.Joneso taurę.

Eurolygos triumfo prisiminimas

Kauno „Žalgirio“ komanda yra prisidėjusi ir prie dar vieno nepamirštamo pasiekimo Lietuvos krepšinio istorijoje.

Šį šeštadienį sukaks lygiai 18 metų bene didžiausiam Lietuvos krepšinio klubiniam laimėjimui. 1999 m. balandžio 22 d. „Žalgirio“ vyrai užbaigė žygį per Europą ir tapo Eurolygos čempionais.

Ta proga prieš šeštadienio rungtynes ar pertraukėlių metu prie „Žalgirio“ arenos pagrindinio įėjimo bus galima įsiamžinti su gražuole 1999 m. Eurolygos taure bei apžiūrėti kitus ekspozicijoje demonstruojamus žalgiriečių iškovotus trofėjus.

Pramogos – pagal kiekvieno skonį

Tradiciškai rungtynių metu žiūrovus džiugins žaviosios Kauno „Žalgirio“ šokėjos ir gerą muziką garantuojantys „GSpot DJ‘s“ vyrukai. Linksmybių nepamirš ir vaikų numylėtiniai komandos talismanai, o žalia ir balta spalvomis nemokamai papuošti aistruolių veidus visada pasiruošęs savanorių kolektyvas.

Asmenukių mėgėjai galės leisti laiką prie specialaus foto stendo trečiajame arenos aukšte, o sporto ir naujovių gerbėjai visiškai nemokamai išbandyti save virtualioje dviračių lenktynių trasoje.

Nors šį sezoną didelės intrigos Kauno ir Vilniaus komandų susidūrimuose nebuvo ir visus tris kartus užtikrintas pergales šventė žalgiriečiai, intrigos įnešti žada naujas sostinės komandos vedlys Rimas Kurtinaitis, kuriam tai bus pirmas Šarūno Jasikevičiaus egzaminas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)