Nors Eurolygos čempionų titulą ginantys CSKA krepšininkai yra laikomi šios ketvirtfinalio poros favoritais, 41-erių S. Alonso moja ranka į visas prognozes.

„Esame pasiruošę kilti į tikrą karą Maskvoje. Ketvirtfinaliui pasirengeme sėkmingai, žinome savo užduotis ir funkcijas – Rusijoje planuojame laimėti vienas arba dvejas rungtynes“, – pirmojo mačo išvakarėse pareiškė „Baskonia“ ekipos, kuriai atstovauja ir lietuvis Tadas Sedekerskis, treneris.

Pirmosios dvejos ketvirtfinalio rungtynės vyks Maskvoje, o vėliau serija persikels į Vitoriją. Čia vyks trečiosios ir, jei prireiks, ketvirtosios serijos rungtynės, o jeigu prireiks ir penktojo mačo, jis vėl bus žaidžiamas Rusijos sostinėje.

„Krepšininkai privalo galvoti, kad yra pajėgūs įveikti CSKA, ką jau vieną kartą ir padarė reguliariojo seozno metu „Fernando Buesa“ arenoje“, – pažymėjo S. Alonso.
Sito Alonso

„Visos komandos turi savo silpnųjų vietų. Ir nors CSKA yra komanda, kuri silpnųjų vietų turi mažiau nei kitos ekipos, o jos talentas yra tiesiog fantastiškas, Achilo kulną vis tiek galima aptikti. Žinoma, tai yra nelengva, kadangi rusai jau kurį laiką žaidžia panašia sudėtimi, vadovaujami to paties trenerio“, – pažymėjo jis.

„Situacija tokia, kad CSKA komandai yra iškeltas tikslas laimėti Eurolygą, ji jaučia spaudimą, o mes tokios konkrečios užduoties neturime. Tai mums suteikia psichologinį pranašumą“, – konstatavo jis.

Kad laukia rimtas iššūkis, neslėpė ir CSKA treneris Dimitrios Itoudis.

„Atkrintamosios varžybos – tai visai kitos varžybos. Liko aštuonios geriausios Europos komandos, kurios turi vieną tikslą. Mes pasirengę gerai, tačiau reikia pripažinti, kad žaisime su ambicingais varžovais, turinčiais rimtų tikslų. Žinome, kad serija nebus lengva, todėl laukiame pagalbos iš savo fanų. Dabar svarbiausios – pirmosios rungtynės“, – konstatavo D. Itoudis.

Reguliariajame Eurolygos sezone CSKA iškovojo 22 pergales iš 30 galimų ir užėmė 2-ąją vietą, o „Baskonia“ su 17 pergalių liko 7-oje pozicijoje.

CSKA ir „Baskonia“ rungtynės antradienį prasidės 20 val., o jau 21 val. Atėnuose akis į akį stos vietos „Panathinaikos“ ir Stambulo „Fenerbahče“.

Dar dvi atkrintamųjų varžybų poros savo serijas pradės trečiadienį – Pirėjo „Olympiakos“ žais su Stambulo „Anadolu Efes“, o Madrido „Real“ – su Stambulo „Daruššafaka“.

Kovas Eurolygoje tęsia trys lietuviai – tai minėtasis T. Sedekerskis, „Real“ puolėjas Jonas Mačiulis ir „Daruššafaka“ trenerių štabe esantis Kęstutis Kemzūrą.

Visų pirmųjų rungtynių favoritais lažybininkai laiko aikštės šeimininkus – CSKA, „Panathinaikos“, „Olympiakos“ ir „Real“ krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)