Rungtynes „Lietkabelio“ krepšininkai pradėjo gerokai sėkmingiau ir spurtavo 7:0, o įpusėjus kėliniui Kazio Maksvyčio auklėtiniai jau turėjo dviženklę persvarą (18:8).

Toks svečių įžūlumas gerokai supykdė Š. Jasikevičių ir jo auklėtinius. „Žalgiris“ ketvirtį užbaigė spurtu 11:0 ir persvėrė rezultatą (19:18), o antrame kėlinyje iniciatyvą ir toliau laikė savo rankose (38:31 po 20 min.).

Trečiajame kėlinyje „Liektabelio“ situacija dar labiau komplikavosi. Nors Š. Jasikevičius ir emocingai griebėsi už galvos po Pauliaus Valinsko nesportinės pražangos prieš Donatą Tarolį, jo auklėtinių pranašumas nuolat augo ir baigiantis ketvirčiui pasiekė net 16 taškų (61:45).

Ketvirtojo kėlinio pradžioje čiurną nikstelėjęs žalgirietis Leo Westermannas prisėdo ant atsarginių suolo ir ramiai galėjo stebėti, kaip „Žalgiris“ į savo sąskaitą LKL įsirašo 30 pergalę sezone ir 8-ąjį laimėjimą iš eilės – intriga į rungtynes nebesugrįžo.

„Žalgirio“ gerbėjai mačo pabaigoje su pasimėgavimu sekė, kaip savo taškus renkasi jaunoji žalgiriečių karta – Gytis Masiulis ir P. Valinskas.

„Žalgiris“: Antanas Kavaliauskas 15 (7/8 dvit.), Brockas Motumas 12, Edgaras Ulanovas 11, Gytis Masiulis 9, Artūras Milaknis 8, Paulius Jankūnas 8, Renaldas Seibutis 7, Paulius Valinskas 7 taškai.

„Lietkabelis“: Benas Madgenas 15, Donatas Tarolis 10, Lorenzo Williamsas 10, Žygimantas Skučas 7 taškai.

Trenerių komentarai

„Man rungtynės nepatiko, jos buvo negražios. Padarėme 20 klaidų, leidome jiems įmesti lengvų taškų. „Lietkabelis“ specifinė komanda. Jų aukšti žaidėjai, ypač su Kšištofo Lavrinovičiaus pataikymu, sukelia problemų gynyboje. Gal reikia daugiau laiko pasiruošti. Nepadarėme daug dalykų, ką buvome susitarę. Aišku, aš dabar mėtau žaidėjus, vienose rungtynėse žaidžia vieni, kitose kiti. Bandome jaunimui duoti pažaisti. Gal žaidėjams nelengva prisitaikyti prie tų mėtymų. Šiaip norisi žaisti geriau. Reikės kažkuriuo momentu iš naujo užsikurti, norint gerai pasirodyti atkrinamosiose.

Pergalė ar pralaimėjimas dabar nėra esmė. Mums svarbu žaisti pagal nustatytą discipliną ir taisykles. Mes to nedarome. Norėčiau, kad visi žaistų, jaustųsi gerai ir būtų kuo šviežesni. Šiuo metu svarbu poilsis, jaunų žaidėjų įtraukimas į komandą. Mums įdomu, kaip prieš geriausias Lietuvos komandas atrodys I. Hartenšteinas, G. Masiulis, P. Valinskas.

Turėjome laiko pašvęsti. Protingi moka ir švęsti ir dirbti“, – po rungtynių kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Žaidėme panašia kokybe kaip ir prieš tai rungtynėse su kauniečiais, tačiau „Žalgiris“ yra komanda, kuri neatleidžia už smulkias klaidas ir paverčia jas taškais. Tikėjomės garbingai kovoti, galbūt dėl pergalės, tačiau nekokybiškas žaidimas neleido mums būti arčiau jų. Pirmoje rungtynių pusėje startinis penketas pradėjo neblogai, tačiau atsarginiai žaidėjai blogai įsijungė ir iš karto sustojome“, – sakė K. Maksvytis.

„Žalgiris“ jau yra užsitikrinęs LKL reguliariojo sezono laimėtojo titulą. „Lietkabelis“ vis dar tęsia kovą dėl antrosios turnyro lentelės pozicijos su Vilniaus „Lietuvos rytu“, kuris pirmadienį išvykoje reabilitavosi po savaitgalio fiasko ir 36 taškų persvara – 92:56 – išvykoje sutriuškino Kėdainių „Nevėžį“.

„Lietkabelis“ ir „Lietuvos rytas“ ketvirtadienį tarpusavyje susikaus Vilniuje, po kurios greičiausiai ir paaiškės, kuri komanda liks antroje vietoje po reguliariojo sezono.

„Žalgiris“ ir „Lietkabelis“ šiame LKL sezone tarpusavyje žaidė jau ketvirtą kartą. „Lietkabelio“ komanda laimėjo abejas rungtynes Panevėžyje, „Žalgirio“ – Kaune vykusius mačus. Abi ekipos tarpusavyje susikovė ir Karaliaus Mindaugo taurės turnyro „Žalgirio“ arenoje finale. Tąsyk savo pranašumą namuose irgi pavyko įrodyti Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams.

Turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės pralaimėjimai, taškai)

1.Žalgiris30329
2.Lietuvos rytas24924
3.Lietkabelis231023
4.Neptūnas181518
5.Vytautas171617
6.Juventus171617
7.Pieno žvaigždės151815
8.Dzūkija9249
9.Nevėžis6276
10.Šiauliai6276

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)