Svečiai trečiojo kėlinio pabaigoje ir ketvirto pradžioje spurtavo 13:2, taip dviejų taškų deficitą paversdami 9 taškų persvara – 71:62.

Netrukus E. Šaulys smeigė ketvirtą tritaškį per kėlinį ir jo komanda nutolo 78:73, tačiau kitoje aikštės pusėje tuo pačiu atsakė Deividas Anužis.

Darius Griškėnas ir Mindaugas Stašys apsikeitė taikliais dvitaškiais, o tada svečiams persvarą grąžino vėl iš toli įmetęs D. Anužis (81:80, likus žaisti 1 minutę ir 28 sek.).

Šeimininkai taškų nebepelnė, o „Nafta-Uni-Akvaservis“ pergalę įtvirtino baudų metimais.

„Nebuvo taip, kad atvažiavome ir netikėjome. Tikėjome. Gal marijampoliečiai atsipalaidavo, pamatę, kad ne visi atvažiavome. O kai susikaupė, gal jau buvo per vėlu“, – po dvikovos kalbėjo be keitimų rungtyniavęs M. Stašys.

„Nafta-Uni-Akvaservis“ Marijampolėje vertėsi vos 8 žaidėjais, namie palikusi apsirgusius Viktorą Chodosvskį, Eriką Kubilių ir traumuotą Beną Bagdonavičių.

Dėl to M. Stašys žaidė visas 40 minučių, o dar keturi krepšininkai rungtyniavo ilgiau nei po 34 minutes.

„Buvo sunku žaisti, bet nebuvo kam pakeisti iškritusių žaidėjų. Reikėjo atidirbti už ligonius“, – šypsojosi M. Stašys.

Antrosios finalo serijos rungtynės antradienį bus žaidžiamos Klaipėdoje.

„Sūduva-Mantinga“: Evaldas Šaulys 25, Darius Griškėnas 15, Gintautas Matulis 14 taškų.

„Nafta-Uni-Akvaservis“: Deividas Anužis 30, Mindaugas Stašys 27, Edvinas Alunderis 11 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)