„Manau, kad reikia traktuoti šią dvikovą kaip eilines rungtynes. Gaila, kad mes negalime kovoti dėl vietų kitame etape. Norime gerą Eurolygos sezoną uždaryti geru pasirodymu. Jiems motyvacijos neturėtų trukti, jie yra tarp penkių geriausių komandų. Baskai žaidžia gerą krepšinį, komanda yra labai talentinga. Bus gera proga žaisti prieš vienus geriausių Europos žaidėjų. Tikiuosi, kad mūsų žaidėjams bus malonu varžytis“, – prieš rungtynes surengtoje spaudos konferencijoje sakė Š. Jasikevičius.

Kauniečių stratego nestebina puikų sezoną žaidžiančios „Baskonia“ pasiekimai. Trenerio nuomonė, ispanų komanda turi daug talentingų žaidėjų, kurie savo metu žaidė ar buvo stipriausios pasaulio lygos akiratyje.

„Jų pasiekimai nestebina. Jie turi sudėtį, kurioje žaidžia NBA lygio žaidėjai. Ne veltui NBA skautai šią komandą stebi labiausiai.

S. Larkinas, A. Hanga, I. Diopas, A. Bargnani, T. Shengelia, C. Budingeris. Visi žaidėjai kažkuriuo metu sukosi apie NBA. Ko jau ko, talento jiems tikrai netrūksta. Tai rodo jų pozicijos statistikoje pagal pelnomus taškus, pagal atkovotus kamuolius, pagal perdavimų skaičių. Tai yra tikrai gera komanda“, – ketvirtadienio varžovų pajėgumu neabejoja Šaras.

Žalgiriečiai šį sezoną susidūrė su paradoksaliu reiškiniu. Komanda išvykoje laimėjo daugiau rungtynių nei namuose. Savo sirgalių akivaizdoje kauniečiai pralaimėjo svarbią dvikovą prieš „Anadolu Efes“ ir praeitą savaitę krito prieš autsaiderį „EA7 Emporio Armani“.

„Po kiekvienų rungtynių darome analizę, žaidėjams rodau jų klaidas, tačiau jau sakiau po penktadienio rungtynių, kad svarbiausia yra mentalitetas, kaip žaidėjai atsineša į darbą. Mes žaisdami Kaune paprasčiausiai nesiginame. Mūsų skaičiai Kaune yra įspūdingi.

Aš sakiau žaidėjams kiek mes namuose praleidžiame taškų, t.y. paskutinės 5 – 6 rungtynės praleidžiame mažiausiai 85 taškus. Mes negalime laimėti taip žaisdami. Per daug dėmesio kreipiame į puolimą. Visada sakau, kad mums vienintelė galimybė kažką pasiekti tai yra komandinių veiksmų, atsidavimo ir gynybos dėka. Tikiuosi poryt geriau ginsimės. Jei pradėsime su „Baskonia“ varžytis taškais, pralošime 20 taškų.

Svarbiausia man yra mentalitetas. Jei pažiūrėtume į rungtynes su Milanu ir Stambulu. Mes pradėjome išsiverždami 11 taškų ir labai greitai tą persvarą atidavėme dėl savo klaidų, koncentracijos. Jei norime laimėti Vitorijoje, turime kreipti dėmesį į gynybą. Puolime mes ginklų turime, tačiau gynyba nestabili“ , – kategoriškai kalbėjo Šaras.

„Jie paskutiniu metu žaidžia tikrai gerą krepšinį. Mes norime teigiamai užbaigti sezoną. Prie jų prisijungė keletas naujų žaidėjų, kurie komandai duoda stabilumą, patirtį. Jie turi konkretų braižą – aukštą žaidimo ritmą, jie yra mėgstanti bėgti komandai. Turime tai kontroliuoti, neleisti jiems įsibėgėti ir laimėti kovą po savo krepšiu. Bus sunkus darbas gynyboje, neleidžiant jiems įsibėgėti“, – prieš rungtynes kalbėjo Renaldas Seibutis.

„Visiems pasitaiko nuopolių ir pakilimų. Tačiau tos pirmos geriausios 6-8 komandos, sezono gale pergalių nebedalina. Jiems yra sezono įkarštis, jie kovoja dėl geresnių pozicijų dėl namų pranašumo. „Baskonia“ antroje sezono pusėje žaidžia geriau ir dėl kitų faktorių. Žaidėjai perprato trenerio filosofiją, nauji žaidėjai apsiprato. Komanda pernai buvo pernai finaliniame ketverte, mes nenustebsime, jei ir šiemet jie ten bus“, – sakė Š. Jasikevičius.

„Rungtynės mums nieko nereiškia turnyrinėje lentelėje, tačiau jei esi profesionalas ir myli krepšinį, manau visi supranta, kad Eurolyga yra aukščiausias lygis Europoje, todėl jokių pasiteisinimų negali būti. Pralaimėjome namuose, todėl paskutinėse rungtynėse turime žūtbūt kovoti dėl pergalės“ , – sakė R. Seibutis.

Nepaisant to, kad paskutinis mačas nieko nelemia, Š. Jasikevičius paskutinėse rungtynėse nesiruošia daryti korekcijų rotacijoje, „Žalgiris“ mače pasirodys stipriausios sudėties.

„I. Hartensteino nebus Vitorijoje. Gytis Masiulis negali būti registruotas, A. Milaknis turi nedidelių problemų su koja. Tai yra Eurolygos rungtynės, eisime 100 proc. Turime atsakomybių prieš sirgalius, prieš rėmėjus, galų gale prieš save pačius“ , – salė Š. Jasikevičius.

Pirmose tarpusavio rungtynėse „Žalgiris“ Kaune nugalėjo „Baskonią“ 78:73.

Rungtynės ketvirtadienį prasidės 21.45 val Lietuvos laiku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)