Nepatekimas į kitą Eurolygos etapą ir gana prastas žaidimas Ispanijos čempionate (kol kas užimama tik 4-oji vieta) „Barcelonos“ klubo vadovus privertė sunerimti ir imtis permainų.

Oficialioje spaudos konferencijoje jau pristatytas naujasis krepšinio sekcijos generalinis direktorius, 46-erių N. Rodriguezas, prie kurio nepatvirtintais duomenimis turėtų prisijungti ir vienas iš labiausiai vertinamų, tačiau Lietuvoje mažai žinomų Ispanijos krepšinio specialistų – Juanas Llaneza, kuriam pasiūlytos klubo skautingo direktoriaus pareigos. Pastaruoju metu J. Llaneza dirbo San Antonijaus „Spurs“ žvalgu.

Nors klubo vadovybė ir nėra patenkinta rezultatais, savo postus kol kas išsaugojo vyriausiasis komandos treneris iš Graikijos Georgios Bartzokas ir komandos sporto direktorius Rodrigo de la Fuente.

Visgi, katalonų žiniasklaidos duomenimis, G. Bartzoko, kuris su klubu turi ir kitą sezoną galiojantį kontraktą, krėslas jau kurį laiką braška.

Ramus dėl savo pozicijos po N. Rodriguezo atvykimo negali būti ir R. de la Fuente. Šiuos teiginius patvirtina ir faktas, kad nei G. Bartzokas, nei R. de la Fuente nebuvo informuoti apie pasikeitimus klube iki pat oficialios spaudos konferencijos.

Kaip rašo Mundodeportivo.com žurnalistas Jose Ignacio Huguetas, tarp eilučių G. Bartzokui buvo leista suprasti – situaciją komandoje jis turi suvaldyti ir sutvarkyti iki šio sezono pabaigos. Kitu atveju jam jau vasarą gali tekti atsisveikinti su „Barcelona“, o užimti graiko vietą klube realiausiu pretendentu yra ne kas kitas, o Š. Jasikevičius.

Jeigu „Barcelona“ neišgelbės šio sezono, Šaras atvyks šią vasarą. Jeigu išgelbės, ši operacija gali būti nukelta dar metams.
Jose Ignacio Huguetas, Mundodeportivo
Anot žurnalisto, G. Bartzokas apskritai turi tik du nelengvus kelius reabilituotis – laimėti Ispanijos ACB pirmenybes arba bent jau nužygiuoti iki jų finalo, kuriose „galima“ pralaimėti principiniam varžovui iš Madrido – „Real“. Kitu atveju, pasak jo, giljotinos ašmenys nusileis ant trenerio kaklo.

„Nors Š. Jasikevičius prieš savaitę ir pyko, kai vienas Izraelio žurnalistas paskelbė informaciją apie realias lietuvio galimybes treniruoti „Barceloną“, teisybė yra tokia, kad mitu klube tapęs žaidęs puikiai žino apie vadovybės planus pasikviesti jį į stratego postą.

Praėjusią vasarą dėl įvairių aplinkybių susitarti nepavyko, tačiau dabar situacija yra visiškai kitokia“, – rašo J. I. Huguetas, kuris pažymi, kad N. Rodriguezas ir Š. Jasikevičius yra geri bičiuliai.

Kartu šie vyrai „Barcelonos“ komandai atstovavo 2000-2003 metais.

Anot žurnalisto, vasarą naujasis klubo krepšinio sekcijos direktorius gali imtis radikalių priemonių ir atleisti visą grupę žaidėjų, kurių sportinė forma netenkina klubo vadovybės. Naujam treneriui gali būti suteikta visiška autonomija formuojant naują „Barcelonos“ sudėtį.

Anot skirtingų šaltinių, būtent tokios galimybės dar praėjusią vasarą iš „Barcelonos“ klubo vadovybės prašė Š. Jasikevičius, bet susitarti abiem šalims nepavyko.

„Jeigu „Barcelona“ neišgelbės šio sezono, Šaras atvyks šią vasarą. Jeigu išgelbės, ši operacija gali būti nukelta dar metams“, – įsitikinimą, kad Š. Jasikevičius anksčiau ar vėliau atvyks į Katalonijos sostinę, išreiškė J. I. Huguetas.

Primename, kad Š. Jasikevičiaus kontraktas su „Žalgiriu“ galioja iki 2018-ųjų vasaros, tačiau jame numatyta galimybė išvykti į kitą klubą jau po šio sezono. „50 procentų prieš 50“, – paklaustas, ar Š. Jasikevičius liks „Žalgiryje“, neseniai Krepšinis.lt teigė klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)