Tai buvo 20-a panevėžiečių pergalį šį sezoną ir 13-a „Vytauto“ nesėkmė. „Lietkabelio“ gretose nesulaikomas buvo Kšyštofas Lavrinovičius, kuris per 29 min. pelnė net 36 taškus ir atkovojo 6 kamuolius. Veteranas pataikė 8 dvitaškius ir 9, 5 tritaškius iš 7 ir 5 baudas iš 6. Benas Madgenas įmetė 18 taškų, Porteris Sylvanus Troupe'as – 8.

„Vytauto“ komanda, kur likus kiek daugiau negu minutei iki ketvirto kėlinio pabaigos pirmavo 82:81, dvikovos pabaigoje kelis kartus neleistinai suklydo. Šeimininkai paskutinės atakos metu dar turėjo vieną progą išlyginti rezultatą, bet pavėlavo su metimu ir „Lietkabelio“ krepšininkai apsigynė.

Rezultatas:

„Vytautas“ (15/13) – „Lietkabelis“ (20/8) – 82:85 (17:27, 25:19, 22:24, 18:15).

Vytautas“: Vytenis Lipkevičius 22, Tomas Delininkaitis 20, Tadas Klimavičius ir Artūras Valeika (9 atk. kam.) po 15, Regimantas Miniotas 7, Martynas Linkevičius 5, Darius Gvezdauskas 3, Vytenis Čižauskas 1 taškas.

„Lietkabelis“: Kšyštofas Lavrinovičius 36, Benas Madgenas 18, Porteris Troupe'as 8, Mindaugas Lukauskis 6, Žygimantas Skučas 5, Lorenzo Williamsas 4, Donatas Tarolis ir Simas Galdikas po 3, Gintaras Leonavičius 2 taškai. Žygimantas Janavičius (8:51 min.) taškų nesurinko.

Dviženklis. Rungtynes abi komandos pradėjo lygiai ir po pirmų trijų minučių švieslentėje degė lygus rezultatas (7:7). Vis dėlto, tuomet sekė „Lietkabelio“ spurtas 10:20, kurį tritaškiu baigė Porteris Troupe’as ir po pirmo kėlinio dviženkliu skirtumu pirmavo svečiai – 17:27.

Priartėjo. Antrame kėlinyje „Vytautas“ įjungė aukštesnę pavarą ir po taiklių Artūro Valeikos baudos metimų įpusėjus ketvirčiui rezultatas vėl buvo lygus (35:35).

Kova. Nors panevėžiečiai kelis kartus bandė atitrūkti nuo savo varžovų, tačiau visi jų bandymai buvo nesėkmingi ir po dviejų kėlinių „Lietkabelis“ pirmavo vos 4 taškais – 42:46.

Nesustabdomas. Per pirmą rungtynių dalį K. Lavrinovičius žaidė vos 14 minučių ir per jas pelnė net 24 taškus, pataikydamas 5 dvitaškius iš 5 bandymų, 3 tritaškius iš 5 mėginimų ir visas 5 mestas baudas.

Nesportinė. Nesportine pražanga trečio kėlinio pabaigoje buvo nubaustas „Lietkabelio“ vidurio puolėjas Simas Galdikas. Tadas Klimavičius ne tik realizavo baudos metimus, bet ir tolimą metimą pataikė Tomas Delininkaitis (64:70).

Intriga. Panašiu scenarijumi vyko ir trečias rungtynių kėlinys, kai svečiai vis bandė pabėgti nuo savo varžovų (42:52 ir 59:70), tačiau į visus „Lietkabelio“ išpuolius „Vytautas“ rasdavo savo atsaką, o prieš lemiamą ketvirtį komandas skyrė 6 taškai – 64:70.

Snaiperis. Per trečią rungtynių kėlinį T. Delininkaitis pataikė net 5 tolimus metimus, o iš viso buvo pelnęs jau 20 taškų.

Lyg vynas. Prieš lemiamą ketvirtį K. Lavrinovičius buvo pelnęs jau 32 taškus. Per paskutines dešimt minučių aukštaūgis surinko dar 4 ir taip pagerino savo karjeros rezultatyvumo rekordą LKL. Ankstesnis puolėjo rekordas (32 taškai) buvo pasiektas 2002-ais metais.

Finišas. Lemiamas rungtynių kėlinys buvo kupinas intrigos, nes rezultatas net 4 kartus buvo lygus, o pergalę tik paskutinėmis akimirkomis iškovojo „Lietkabelis“ – 82:85.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)