Reguliariojo sezono nugalėtoja Gargždų sporto centro komanda serijoje iki 3 pergalių susitiks su 4-tą vietą pirmajame etape užėmusia Kauno r. „Omega“. Kitoje pusfinalio poroje jėgas išmėgins Tauragės krepšinio klubas su Ukmergės „Olimpu“, atitinkamai reguliariajame sezone užėmę 2-ą ir 3-ią vietas.

Dvi patyrusios komandos

Gargždų komanda reguliariajame sezone „Omegą“ įveikė abu kartus: namuose 98:74 ir išvykoje 88:82. Tiesa, abejose rungtynėse kauniečių gretose dar nežaidė patyręs atakų organizatorius Robertas Bitinas, kurį „Omega“ į komandos sudėtį įtraukė tik po naujųjų. Patyręs 33-ejų krepšininkas yra žaidęs LKL ir NKL komandose, o savo karjeros viršūnėje atstovavo Klaipėdos „Neptūnui“.

Be šio žaidėjo „Omegos“ sudėtyje galima rasti ir daugiau patyrusių, aukščiausio lygio krepšinio ragavusių krepšininkų. Įžaidėjas Evaldas Dainys didžiąją karjeros dalį rungtyniavo įvairiuose LKL klubuose. Vienas iš pagrindinių komandos lyderių, 200 cm ūgio Remigijus Sugintas, 7 metus žaidė NKL čempionate. Vidurio puolėjas Vitalijus Lukša, puolėjas Henrikas Šliogeris taip pat yra rungtyniavę antroje pagal pajėgumą Lietuvos lygoje.

Gargždų SC savo sudėtyje gali pasigirti turinti kelis esminius pergalių kalvius, abu buvusius žalgiriečius – Simoną Serapiną ir Vaidotą Pečiuką. Komandai taip pat padeda nemažai NKL patirties turintys Domininkas Matutis bei Giedrius Sakalas.

„Omegai“ atstovaujantis R. Sugintas patenka į naudingiausių ir rezultatyviausių A diviziono žaidėjų dešimtuką (19,5 naud. ir 17 tšk.). Rezultatyviausiųjų sąraše matome ir S. Serapiną, kuris vidutiniškai renka po 16 taškų per rungtynes.

Kauno r. „Omega“ praėjusiame sezone pasidabino A diviziono bronzos medaliais. Tuo tarpu gargždiškiai į pusfinalį nepateko.

Vertina kevirtfinalio varžovai

Ketvirtfinalyje Gargždų SC komanda grūmėsi su Kretingos „Kretinga“ ir seriją iki 2 pergalių laimėjo 2:1. Kretingiškių treneris Arimantas Mikaločius, paprašytas apibūdinti buvusius varžovus, išskyrė lygiavertę sudėtį.

„Pagrindinis Gargždų ginklas – ilgas jų suolas. Turi ką pakeist, žaidžia 10 lygiaverčių žmonių. Taip pat labai svarbi komandos savybė yra patirtis. Simonas Serapinas su Vaidotu Pečiuku tą patirtį įskiepijo ir kitiems komandos draugams“.

„Dar vienas jų ginklas – tritaškiai. 5 aikštėje esantys žaidėjai gali pataikyti iš toli. Tokia komanda puolime yra sunkiai sustabdoma“, – sakė A. Mikaločius.

A. Mikaločiaus pusfinalio spėjimas: Gargždų SC 40% – Omega 60%

Su Kauno r. „Omega“ ketvirtfinalyje žaidusios ir rezultatu 0:2 seriją pralošusios Akmenės SCKK-„Akmenės cemento“ komandos treneris Saulius Momkauskas gyrė aukštus 2-3 pozicijos žaidėjus.

„Omega“ – labai subalansuota komanda. Kiekvienoje pozicijoje turi stiprius žaidėjus. Tai – gana aukšta komanda, ypač kalbant apie 2-3 pozicijos krepšininkus. Nei viena kita komanda tokių neturi. Taip pat labai patyrę. Kas LKL, kas NKL duonos ragavę“, – kalbėjo S. Momkauskas.

S. Momkausko pusfinalio spėjimas: Gargždų SC 60% – Omega 40%

Metų metus nekintanti sudėtis

Tauragės krepšinio klubas reguliariajame sezone taip pat dukart įveikė Ukmergės „Olimpą“. Abi pergalės pasiektos solidžiu taškų skirtumu – 80:65 ir 96:75. Be to, Tauragės ekipa užimą pirmą vietą iš visų 16 A divizono komandų pagal į savo krepšį praleidžiamų taškų skaičių.

Abiejose komandose galima sutikti vienus iš naudingiausių lygos žaidėjų: Tauragės garbę gina Tautvydas Žioba (23,7 naud.), o Ukmergės – Eduardas Rogačiovas (22,7).

Tauragiškių sudėties pagrindą jau eilę metų sudaro tie patys žaidėjai, kurie atveda ekipą į RKL finalus. Liudas Valantinas, Paulius Žurna, Vytautas Padgureckas, Liudas Radavičius, Vilius Šumskis, Paulius Parachomikas Tauragės KK sudėtyje rungtyniauja po tris ir daugiau sezonų.

Šiemet prie komandos prisijungę Aivaras Kvedaravičius ir Paulius Abramavičius turi neįkainojamos aukštesnių lygų patirties.

Tuo tarpu labiausiai patyręs Ukmergės „Olimpo“ žaidėjas – vidurio puolėjas Paulius Joneliūnas. 210 cm ūgio krepšininkas yra žaidęs Amerikos studentų lygoje NCAA, taip pat LKL ir NKL klubuose. NKL patirties taip pat turi Andrius Juknevičius, Modestas Gilys.

Įdomus faktas, kad Tauragės krepšinio klubui tai bus jau 7-tas iš eilės pusfinalis RKL pirmenybėse. Tuo tarpu Ukmegės ekipa praėjusiame sezone liko 4-toje B diviziono vietoje.
Vertina ketvirtfinalio varžovai

Ketvirtfinalyje su Ukmergės „Olimpu“ žaidusios Vilniaus VKC komandos treneris Gintautas Regina buvusius varžovus išskyrė kaip drausmingą ir turinčią savo braižą komandą.

„Labai kažkuo išskirtinių bruožų Ukmergės komanda neturi. Yra keletas patyrusių žaidėjų. Centro poziciją stiprią turi. Turi neblogus perimetro žaidėjus. Gal neturi ryškiai išreikšto 4-tos pozicijos žaidėjo, bet lengvieji kraštai abudu pakankamai stiprūs, su geru tolimu metimu. Taip pat įžaidėjo pozicija gera – Dominykas Zupkauskas turi nemažai žaidybinės patirties. Nors jis nėra stabilus metikas, bet situacijas sugeba sukurti kitiems draugams, yra kibus gynyboje“.

„Komanda turi savo braižą. Žaidžia neskubėdama, drausmingai ruošia atakas“, – kalbėjo strategas.

„Tauragės ir Ukmergės komandos pajėgumu labai panašios ir daug lems tai, kaip treneriai strategiškai sudėlios žaidimą. Aikštės pranašumas serijoje iki 3 pergalių lems mažiau. Duočiau 60 porc. Tauragei ir 40 Ukmergei. Į tuos papildomus 20 proc. Tauragės pusėje patektų, tai, kad jie jau ne kartą žaidė tokio lygio varžybose, ir namų salės pranašumas“, sakė G.Regina.

G. Reginos pusfinalio spėjimas: Tauragės KK 60% – Ukmergės „Olimpas“ 40%

Su Tauragės klubu ketvirtfinalyje žaidė ir tik po atkaklios kovos seriją 1:2 pralaimėjo Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas. Šios komandos treneris Marius Tamolis išskyrė tauragiškių patirtį ir susižaidimą.

„Tauragės komanda pasižymi patirtimi. Matosi susižaidimas ir lemiamais momentais gali tikrai gerai pasirodyti. Gerai žaidžia 2 prieš 2. Tautvydą Žiobą turi, kuris 1 prieš 1 gerai lošia. Tiesa, su metikais jie turi problemų, bet rungtynėse su mumis vis tiek pataikė“.

„Paulius Abramavičius turi pranašumą prieš bet kurį žaidėją. Jei jis ir toliau taip žais, sunku prieš jį bus varžovams“, – sakė M. Tamolis.

„Apskritai komanda gerai sukomplektuota. T. Žioba vienoks ketvirtas numeris, Abramavičius – kitoks. Jei į aikštę išeina Vilius Šumskis, komanda dar kitaip atrodo. Prieš juos reikia labai greitai mokėti prisitaikyti. Lemiamos ketvirtfinalio rungtynėse jie išnaudojo mūsų silpną vietą prieš 4-tą numerį“, – patirtimi pasidalijo Klaipėdos treneris.

M. Tamolio pusfinalio spėjimas: Tauragės KK 55% – Ukmergės „Olimpas“ 45%

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją