„Laukia labai atsakingos rungtynės. Kuo lieka mažiau mačų, tuo kiekvienos rungtynės svarbesnės. Manau, vyrai supranta jų reikšmę ir ruošiasi labai rimtai. „Uniks“ – komanda, su visais varžovais žaidžianti taškas į tašką, nors jai ir nesiseka. Kazanė turi vien tik patyrusius žaidėjus – visi žino ką daro, visi spragas kompensuoja savo patyrimu“, – prieš kelionę į Kazanę surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo Š. Jasikevičius.

Pirmojo rato mače žalgiriečiai taip pat buvo laikomi favoritais, tačiau namie pralaimėjo 80:88.
Svarbiausia yra žaisti kuo greičiau, nes varžovai nori žaisti kuo lėčiau. Jie poziciniame krepšinyje labiau patyrę. Reikia dominuoti po lenta, reikia primesti greitą krepšinį.
Šarūnas Jasikevičius
„Reikia primesti varžovams savo krepšinį – greitą ir agresyvų. Reikia daryti viską, ko nepadarėme Kaune, daryti viską visas 40 minučių. Reikia sumažinti varžovų rezultatyvumą, nes praleisdami 88 taškus ir taip gindamiesi laimėti nebegalime. Tačiau pažymėsiu, kad mes dabar esame kur kas geresnė komanda, nei buvome tada“, – teigė Šaras.

Kol kas nėra aišku, ar rungtynėse Rusijoje šeimininkams galės atstovauti rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas ir neginčijamai svarbiausias „Uniks“ krepšininkas Keithas Langfordas.

Eurolygoje po 22,3 taško renkantis amerikietis pastaruoju metu gydėsi traumą ir praleido vienerias Eurolygos ir dvejas Kazanės ekipai svarbias VTB Vieningos lygos rungtynes.
Visuose dalykuose komanda žengia į priekį. Ir tas šiuo metu yra maloniausia.
Šarūnas Jasikevičius

Ši nežinia pastaruoju metu labiausiai ir neramina Š. Jasikevičių, kuris neslepia – prieš išvyką į Kazanę žalgiriečiai būtent ir skiria didžiausią dėmesį dviejų „Uniks“ gynėjų – K. Langfordo ir Quino Colomo – sustabdymui.

„Labiausiai mes dirbome ruošdamiesi žaisti prieš Q. Colomą ir K. Langfordą. Ir labiausiai aš esu linkęs kalbėti būtent apie ispaną.

Q. Colomas yra didelis kūrėjas, sugeba perduoti kamuolius, renka taškus pats. Varžovų aukštaūgis Artiomas Parachovskis liūto dalį taškų ir renka po Q. Colomo perdavimų. O K. Langfordui didelės kūrybos nereikia. Jis pasiima kamuolį ir yra praktiškai nesustabdomas. Arba jį stabdo pražangomis, arba jis įmeta taškus. Bet kol kas sunku pasakyti, ar K. Langfordas žais – informacija 50 procentų prieš 50“, – teigė Š. Jasikevičius. – Dabar į varžovų gretas sugrįžo ir Artiomas Ponkrašovas, kuris taip pat gali organizuoti krepšinį.“

Kad nežinia dėl K. Langfordo komplikuoja pasirengimą, pripažino ir žalgiriečių gynėjas Renaldas Seibutis.

„Uniks“ su K. Langfordu ir be jo – dvi skirtingos komandos. Jis vienas iš geriausiai Eurolygoje žaidžiančių vienas prieš vieną krepšininkų, tačiau jam esant komanda žaidžia daugiau per jį išreikštą krepšinį. O kai jo nėra – komanda priversta mobilizuotis. Tokie dalykai apsunkina pasirengimą. Stengiesi nereaguoti į žinias žiniasklaidoje ir ruošiesi mačui prieš varžovą taip, lyg jis būtų pajėgiausios sudėties. Bet kuriuo atveju, į Rusiją vykstame nusiteikę tik pergalei“, – tvirtino jis.

Anot Š. Jasikevičiaus, svarbiausia Rusijoje – neleisti varžovams primesti jiems parankaus žaidimo stiliaus.

„Mums svarbiausia – nekartoti savo klaidų. Kalbant apie taktikas, lyginant su pirmomis rungtynėmis, kai kuriose situacijose žaisime kitaip. Svarbiausia yra žaisti kuo greičiau, nes varžovai nori žaisti kuo lėčiau. Jie poziciniame krepšinyje labiau patyrę. Reikia dominuoti po lenta, reikia primesti greitą krepšinį“, – pažymėjo jis.

Baigdamas konferenciją Š. Jasikevičius pasidžiaugė komandos pažanga. „Visuose dalykuose komanda žengia į priekį. Ir tas šiuo metu yra maloniausia“, – konstatavo jis.

Rungtynės Rusijoje Penktadienį prasidės 18 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)