Pirmieji. Trumpiausiu keliu aštuntfinalio etapą peršoko Kretingos „Ketinga“. Savaitgalį 2 kartus iš eilės įveikę Kauno „Atleto-LSU“ komandą (73:62 ir 86:56) kretingiškiai užsitikrino vietą ketvirtfinalyje. Jame laukia vienas grėsmingiausių varžovų – reguliariojo sezono nugalėtojas Gargždų sporto centras. Pastaroji komanda kartu su Tauragės krepšinio klubu, Ukmergės „Olimpu“ ir Kauno r. „Omega“ po pirmo varžybų etapo pateko tiesiai į ketvirtfinalį.

Lygybė. Plungės „Olimpui“ (5-ta vieta reg. sezone) ir Akmenės SCKK-„Akmenės cementui“ (12-ta vieta reg. sezone) santykiams išsiaiškinti nepakako 2 rungtynių. Abi ekipos pasidalino po pergalę namų arenose: Plungė laimėjo 70:63, o Akmenė atsirevanšavo 71:66. Lemiamos trečios aštuntfinalio rungtynės bus žaidžiamos kovo 6 dieną Plungėje.

Intriguojantis pirmadienis. Šį pirmądienį gali paaiškėti ir dar 2 ketvirtfinalio dalyviai. Vilniaus VKC žais antras aštuntfinalio rungtynes prieš Vytauto Didžiojo universitetą. Pirmą šių komandų susitikimą laimėjo vilniečiai 77:64. Žingsneliu arčiau ketvirtfinalio yra ir Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas. Pirmas rungtynes prieš Panevėžio „Bangenę-Aiverą“ klaipėdiečiai laimėjo 62:58. Atsakomasis mačas bus žaidžiamas šiandien Panevėžyje.

Intriga dėl patekimo.
B divizione prie pabaigos priartėjo reguliarusis sezonas. Per šią savaitę paaiškės galutinė geriausių 16-kos komandų rikiuotė ir bus duotas startas atkrintamosioms. Į kitą etapą patenka po 5 geriausias visų trijų grupių komandas bei geriausia 6-tą vietą užėmusi ekipa. Būtent dėl šios paskutinės vietos aštuntfinalyje kol kas verda aršiausios kovos.

Snaiperio solo.
Neįtikėtiną asmeninį pasirodymą surengė Kupiškio KK „Kupiškis“ lyderis Deimantas Pavlovskis. B diviziono Aukštaitijos grupės rungtynėse su Rokiškio „Feniksu“ 23-ejų gynėjas pelnė 44 taškus. Net 27 iš jų buvo surinkti tolimais metimais: iš 10-ies tolimų šūvių tikslą pasiekė net 9. Žaidėjas taip pat pataikė 7 iš 8 baudų ir 5 iš 10 dvitaškių. Negana to, sugebėjo atkovoti 11 kamuolių. Jo naudingumas šiame mače siekė 59 balus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)