Yra daug motyvacinių dalykų, dėl kurių mes turime nuvykti ten ir sužaisti geras rungtynes, nekalbant apie situaciją turnyro lentelėje.
Šarūnas Jasikevičius
„Reikės žaisti panašiai, kaip ir namie, aktyviai gintis. Kaip ir sakiau prieš pirmas rungtynės, vokiečiai – viena protingiausių komandų Eurolygoje. Jie žino, kur eiti su kamuoliu, išnaudoja savo pranašumus, gerai pataiko. Mes turime laimėti kovą dėl kamuolių, jausti ritmą“, – prieš kelionę Bambergą sakė „Žalgirio“ treneris.

Pergalė priartintų komandą prie išsvajotojo aštuntuko. Kalbėdamas apie būsimas rungtynes Š. Jasikevičius teigė, kad komandai motyvacijos tikrai nestigs ir rado papildomų aspektų, kaip įkvėpti savo auklėtinius. Praėjusiame sezone kauniečiai Bamberge buvo sutriuškinti (96:63), o tai, anot trenerio, pridės papildomo noro reabilituotis varžovų aikštėje.

„Yra daug motyvacinių dalykų, dėl kurių mes turime nuvykti ten ir sužaisti geras rungtynes, nekalbant apie situaciją turnyro lentelėje. Pagalvojus apie tai, kas ten mums nutiko praeitais metais, motyvacijos mums tikrai neturėtų trukti“, – praėjusio sezono pralaimėjimo nepamiršo Šaras.

Trenerio minėtosios pernykštės rungtynės žalgiriečiams tikrai buvo fatališkos. Iš dabartinės „Žalgirio“ sudėties žaidėjų tąsyk aikštėje pasirodė 5 krepšininkai, tačiau kiek sėkmingiau puolime žaidė tik Brockas Motumas, pelnęs 9 taškus bei Paulius Jankūnas, surinkęs 6 taškus ir atkovojęs 6 kamuolius. Rezultatyviausi Kauno komandoje buvo jau išvykę legionieriai – Olivier Hanlanas (17 taškų) ir Ianas Vougioukas (12 taškų).

„Jie gerai žaidžia namuose, pralaimėjo kelias rungtynes tik rungtynių pabaigose ir tik keliais taškais prieš galingas komandas. Turime prieš juos žaisti kietai, kamuolys turi gerai judėti“, - sakė Leo Westermannas.

Prancūzo nuomone, negalima galvoti apie tai, kad varžovai prarado vieną iš komandos lyderių. Vienas vokiečių klubo vedlių – latvis Janis Strelniekas dėl peties traumos mėnesiui iškrito iš rikiuotės.

„J. Strelniekas labai svarbus jiems žaidėjas, jis vienas geriausiu tritaškių metikų turnyre. Jiems tai svarbus praradimas, tačiau „Brose Basket“ turi ir kitų gerų krepšininkų. Mes labiau žiūrime savo žaidimo. Turime susikoncentruoti į tai, ką mes turime padaryti rungtynėse ir vykdyti trenerio sudarytą žaidimo planą.

Jie seka mums įkandin, tačiau mes turime žiūrėti į turnyro lentelės viršuje esančias komandas. Kiekvienos rungtynės svarbios, liko tik 8 mačai iki sezono pabaigos. „Brose Basket“ yra dar viena komanda, kurią turime įveikti jei norime pasiekti savo tikslus“, – kalbėjo L. Westermannas.

Būtent J. Strelniekas pernai pralaimėtose rungtynėse ir buvo rezultatyviausias Bambergo komandoje (19 taškų), tačiau Š. Jasikevičius teigia, kad latvio praradimas tikrai pernelyg nesusilpnino Andrea Thrinchieri vadovaujamo kolektyvo.

J. Strelniekas – svarbus rotacijos žaidėjas, tačiau jie įprastai rotuoja apie 10 krepšininkų, todėl turi pakankamai resursų. Taip pat daug problemų šiame sezone Kaune mums pridarė ir Vokietijos taurės finale gerai sužaidė Maodo Lo. Ateityje jis bus geras žaidėjas, kuris jau dabar duoda naudos Bambergui. Be latvio vokiečiai tikrai nėra blogesnė komanda“ , – tvirtino Š. Jasikevičius.

Eurolygos reguliariojo sezono mačas Vokietijoje vyks penktadienio vakarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)