Šį sezoną šis 188 cm ūgio gynėjas dėl šeimyninių aplinkybių neatstovavo jokiai komandai, tačiau anksčiau gynė tokių ekipų kaip Vitorijos „Caja Laboral“ (Ispanija), Krasnodaro „Lokomotiv–Kuban“ (Rusija) ir Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija) garbę.

„Turėjome galimybę įsigyti du žaidėjus, tą ir padarėme. Po Jimmy Barono išvykimo atsivėrė skylė metiko pozicijoje, o Chrisas Loftonas yra tipinis antros pozicijos žaidėjas. Dėl šeiminių aplinkybių šį sezoną jis dar niekur nežaidė, todėl dabar yra kupinas ryžto parodyti savo sugebėjimus. Buvo svarstomi įvairūs variantai – įsigyti gynėją ir aukštaūgį, tačiau žaidėjų rinka diktuoja savo sąlygas, be to, registracijos terminas FIBA Čempionų lygoje taip pat jau visiškai artėja į pabaigą, todėl buvo pasirinktas variantas įsigyti būtent šiuos du krepšininkus.

D. Ewingą matome kaip įžaidėją, kuris vienu metu rungtyniaus su Mindaugu Girdžiūnu arba Ch. Loftonu. Arvydas Šikšnius ir Mindaugas Kačinas bus perstumti į sunkaus krašto poziciją, o vidurio puolėjo rolę atliks Jerai'us Grantas ir Vytautas Šarakauskas. Savo minučių gaus ir Matas Jucikas“, – trečiadienio vakarą bcneptunas.lt svetainei kalbėjo vyriausiasis komandos treneris Dainius Adomaitis.

2013–2015 metų Europos taurės turnyre taiklią ranką ir šaltakraujiškumą demonstravęs Ch. Loftonas fiksavo 17 taškų vidurkį ir 40 proc. siekiantį tritaškių taiklumą.

2015–2016 metų sezoną krepšininkas praleido Le Mano „Sarthe“ (Prancūzija) ekipoje ir per mačą Senojo žemyno turnyre pasižymėdavo 11 taškų ir 35 proc. tritaškių taiklumu.

Rezultatyviausias karjeros rungtynes Europos turnyre snaiperis sužaidė 2014 metų spalio 22 d., kuomet Sankt Peterburgo komandos „Zenit“ krepšį suvarpė pelnydamas 32 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)